Riaditeľka školy v Novákoch: Útočil prvák, bol bezproblémový

Psychologickú pomoc po útoku sekerou vo štvrtok ráno v Strednej odbornej škole (SOŠ) Nováky poskytnú odborníci okrem študentov i pedagógom. Škola sa následne s nimi dohodne na ďalšom postupe. Uviedla to riaditeľka SOŠ Katarína Piačková. Útočiť mal podľa nej študent prvého ročníka.

03.11.2022 12:59 , aktualizované: 14:00
nováky Foto:
Stredná odborná škola v Novákoch po útoku študenta sekerou.
debata (5)

Riaditeľka sa k okolnostiam útoku vyjadriť nechcela, keďže ho vyšetruje polícia. Škola s policajtmi podľa nej intenzívne spolupracuje. „Všetkých nás to hlboko zasiahlo. Máme tu intervenčný psychologický tím, ktorý pracuje so žiakmi, o chvíľu budeme mať sedenie aj s učiteľmi,“ uviedla Piačková.

S útočníkom sa podľa svojich slov aj osobne rozprávala, o čom, nechcela povedať. „Chlapec je žiakom prvej triedy. Javil sa ako absolútne bezproblémový, nezaznamenali sme ani náznak niečoho, čo by sme si mali všimnúť,“ priblížila.

nováky Čítajte viac V Novákoch útočil študent sekerou, zranil dievča. NAKA prípad vyšetruje ako pokus o vraždu

Jeden zo študentov prvého ročníka opísal, že počul krik, nachádzal sa však na inom mieste, na akom došlo k útoku. „Boli sme len zatvorení v triede,“ povedal. Útočníka študent podľa svojich slov nepoznal. Do školy si po študenta prišiel jeho otec. „Mne volal syn, nevedel som o ničom. Až dcéra mi potom povedala, že na internete sú prvé informácie. Som rád, že sa mi ohlásil a že je v poriadku,“ doplnil otec.

Škola sa bude pri ďalšom svojom postupe podľa riaditeľky riadiť odporučením psychológov.

Stredná odborná škola v Novákoch po útoku...
Stredná odborná škola v Novákoch po útoku...
+7Stredná odborná škola v Novákoch po útoku...

„Zranená žiačka je momentálne na ošetrení v bojnickej nemocnici mimo ohrozenia života. Do školy bol zavolaný podporný psychologický tím, ktorý vykonáva rozhovory so študentmi. Rovnako škola bude túto smutnú udalosť komunikovať s rodičmi študentov,“ dodala v stanovisku hovorkyňa zriaďovateľa školy Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

V SOŠ v Novákoch útočil vo štvrtok dopoludnia študent sekerou. Pri incidente sa podľa polície zranila jedna osoba, nie však vážne. Záchranári informovali o dvoch zranených tínedžeroch. Študenta polícia zadržala. Prípad si prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA). Z informácií a dôkazov získaných na mieste činu bolo totiž zistené, že v danej veci ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách.

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nováky #stredná škola #útok sekerou #útok v Novákoch