Lengvarský: Ministerstvo pripravilo memorandum, ktoré predstaví lekárskym odborárom

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pripravilo memorandum, ktoré chce predstaviť zdravotníckym odborárom. Rezort je pripravený zapracovať aj ich prípadné pripomienky. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

03.11.2022 15:13 , aktualizované: 15:34
debata (1)

„Bolo dopracované memorandum medzi Lekárskym odborovým združením (LOZ) a vládou SR a ďalšími ‚stakeholdermi‘ v tejto oblasti,“ povedal Lengvarský. V prípade zhody na úrovni vlády ho predstavia šéfovi LOZ Petrovi Visolajskému. Predpokladá, že by tak mohli urobiť už v piatok (4. 11.). „Budeme chcieť vedieť jeho názor, pokiaľ bude mať ďalšie doplňujúce návrhy, budeme sa snažiť ich splniť,“ dodal minister. Následne by sa mali opätovne stretnúť aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

LOZ začiatkom októbra informovalo, že hromadné výpovede podalo vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme. Visolajský podotkol, že situácia je tak vážna, že by ju mala začať riešiť vláda. K dohode medzi odborármi a vládou vyzývala aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Formálny prísľub vlády o splnení požiadaviek lekárov by podľa hlavy štátu mohol prispieť k upokojeniu situácie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #výpovede lekárov #Vladimír Lengvarský