Čaputová a Heger sa zúčastnili na omši za obete tragédie na Zámockej

Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Eduard Heger sa vo štvrtok večer zúčastnili na svätej omši za obete októbrovej tragédie na Zámockej ulici v Bratislave a za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi. Bohoslužba sa konala v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

03.11.2022 18:27 , aktualizované: 22:32
vallo, čaputová Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová a primátor Bratislavy Matúš Vallo počas svätej omše za obete tragédie na Zámockej ulici a za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi v Dóme sv. Martina v Bratislave 3. novembra 2022.
debata (21)

„Dnes vnímam, že hnevu a nenávisti je v našej spoločnosti veľmi veľa, a to nemôžeme tolerovať. Aj preto bolo hlavným úmyslom dnešnej omše modlitba za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi,“ uviedol po omši na sociálnej sieti premiér. Pomodlil sa aj za mladé životy, ktoré zbytočne vyhasli pri dopravnej nehode na Zochovej ulici.

Vyzval tiež ľudí na vzájomný rešpekt. „Porozumenie, vzájomný rešpekt, láska k blížnemu, to sú hodnoty, ktoré potrebujeme k sebe prechovávať, tie prinášajú rozmach a prospech pre nás všetkých. Preukazujme si porozumenie, úctu. (…) Verím, že máme spoločný cieľ. Demokratickú krajinu, v ktorej sa každý cíti slobodne a bezpečne,“ dodal Heger.

Na omši sa zúčastnil aj bratislavský primátor Matúš Vallo či niektorí ministri.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Polícia / Streľba / Zámocká ulica / Čítajte viac Vražda na Zámockej: Inšpekcia vyšetruje možné pochybenie policajta
21 debata chyba
Viac na túto tému: #omša #Eduard Heger #Zuzana Čaputová #streľba na Zámockej