Vláda nesúhlasí s návrhom na vyslovenie nedôvery Mikulcovi

Vláda nesúhlasí s návrhom skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO). Rozhodla o tom na svojom stredajšom rokovaní.

09.11.2022 12:30 , aktualizované: 14:30
Roman Mikulec Foto: ,
Minister vnútra Roman Mikulec
debata (4)

Vláda považuje návrh za politicky motivovaný, podložený nepravdivými a zavádzajúcimi informáciami so snahou o diskreditáciu ministra vnútra.

„Roman Mikulec svoju funkciu vykonáva a z nej vyplývajúce úlohy plní profesionálne a odborne, so zreteľom na občana. Úlohy ním riadeného rezortu sú postavené najmä na ochrane ústavného zriadenia, verejného poriadku, majetku a bezpečnosti vrátane ochrany štátnych hraníc,“ skonštatovala vlá­da.

Vládny kabinet sa razantne ohradzuje a odmieta všetky tvrdenia poslanca NRSR Roberta Fica (Smer) a ďalších opozičných poslancov, ktorí tento raz zneužili problematiku nelegálnej migrácie.

„Rezort vnútra, a rovnako tak minister vnútra, od začiatku túto problematiku aktívne a kontinuálne vysvetľujú a zároveň sa starajú o základné potreby nelegálnych migrantov v našej krajine,“ uviedla vláda.

Vysvetľuje, že súčasná prítomnosť nelegálnych migrantov na Slovensku je priamym dôsledkom zavedenia hraničných kontrol Česka na spoločnej vnútornej hranici Schengenu. Česká strana to urobila protiprávne, v rozpore s európskymi právnymi rámcami a Schengenským kódexom.

„Urobila tak napriek svojmu sľubu a výslovnej dohode z predchádzajúcich rokovaní, že sa tak nestane, resp. že to môže byť a bude až jej posledný krok,“ skonštatovala. Vláda deklaruje, že doterajšie kroky rezortu v oblasti migrácie podporuje a stojí za nimi.

Robert Fico Čítajte viac Fico chce pre migráciu odvolávať Mikulca, šéfa migračného označil za "Sorosovo dieťa"
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Mikulec