Matovič hovorí o Cigánikovej ako o zrúde, Sulík o Krajčim a Záborskej ako o cholere a rakovine

Urážky medzi bývalými členmi vládnej koalície sa stupňujú. Igor Matovič aj Richard Sulík pourážali svojich bývalých kolegov.

11.11.2022 13:56
debata (48)

VIDEO: Sulík o Krajčim a Záborskej: Cholera a rakovina.

Video

Na tlačovej besede SaS Richard Sulík na otázku, či by Marek Krajčí bol lepším šéfom zdravotníckeho výboru ako Anna Záborská, odpovedal:

„No viete čo, to je tak, že keď si mám vybrať medzi cholerou a rakovinou, tak ostanem radšej zdravý,“ povedal Sulík.

Poslanci OĽaNO mu odpovedali statusom na sieti Facebook: „Prirovnať Mareka Krajčího a Annu Záborskú k cholere a rakovine dokáže iba veľmi zlý človek. Pán Sulík, toto je vaša vizitka!“

Igor Matovič sa zase k poslankyni Jane Bittó Cigánikovej vyjadril vo štvrtok. Strana SaS si sama odvolala svoju poslankyňu z postu predsedníčky parlamentného zdravotníckeho výboru. Je o tom presvedčený šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý na sociálnej sieti nazval poslankyňu Cigánikovú tepšou a vulgárnou zrúdou.

Neskôr urážky zo statusu stiahol a pridal takéto ospravedlnenie: „P.S. Plný radosti zo spravodlivosti som sa nechal uniesť a Janu som v tomto statuse najprv nazval parlamentnou prezývkou. Napriek tomu, čo si o nej mnohí myslíme, sa to asi nepatrí. Ospravedlňujem sa.“

jana bittó ciganiková Čítajte viac Bittó Cigániková: Nové voľby to Igorovi Matovičovi a jeho kolegom zrátajú

„Keď mi naši poslanci z OĽaNO povedali, že nebudú mať krvavé oči – ukážu gesto voči SaS a nezúčastnia sa hlasovania o odvolaní Cigánikovej, povedal som si, že frajeros. Podržať tak neschopnú vulgárnu zrúdu, to chce fakt tonu pokory a sebazaprenia. Prišla voľba. A výsledok? Zúčastnilo sa 91 poslancov a z toho 67 za odvolanie. Takže odvolaná. Lenže úplná krása je skrytá v pravidlách – ak by sa voľby nezúčastnilo 20 SaSkárov, voľby by boli neplatné a tepša by naďalej bola šéfkou zdravotníckeho výboru,“ napísal Matovič.

Matovič nechápe, ako sa niekto môže roky hrať na fachmana v matematike a neovláda ani jej základy. „Ale možno je to všetko inak. SaSkári Janu sami neznášajú a predpokladať, že sú všetci takí neschopní, je trochu naivné. A tak ešte reálnejší môže byť scenár, že ju úmyselne potopili vlastní, aby im už nerobila hanbu v tak dôležitej pozícii,“ konštatoval Matovič.

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #Jana Bittó Cigániková