V Košiciach chytili miliónového podvodníka, prišiel na oslavu svojej matky

Polícia v Košiciach zdržala medzinárodne hľadaného miliónového podvodníka. V súčasnosti je už vo väzbe. Stíhaný je pre obzvlášť závažný zločin podvodu.

12.11.2022 17:28
podvodník Foto:
Obvineného podvodníka, ktorý vylákal od troch osôb finančné prostriedky vo výške 1 355 000 eur, chytili policajti v Košiciach.
debata

Ako informovala Polícia na Facebooku, na úteku bol od roku 2021 a bol na neho vydaný národný aj medzinárodný zatykač. Pobytom v zahraničí sa úmyselne vyhýbal trestnému stíhaniu.

„Na Slovensko prišiel len nedávno za účelom oslavy 70. narodenín svojej matky, pričom aktívne vykonával opatrenia na to, aby utajil svoj pobyt v krajine. To však nebolo prekážkou pre profesionálov z oddelenia cieľového pátrania, ktorí jeho pobyt vypátrali a obvineného zadržali,“ uviedla polícia. Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu Ružomberok žiadosť obvineného o nahradenie väzby písomným sľubom zamietla a rozhodla o jeho vzatí do väzby.

Obvinený A. P. od presne nezistenej doby koncom roka 2015 minimálne do konca roka 2019 podvodným spôsobom vylákal od troch osôb finančné prostriedky vo výške 1 355 000 eur, ktoré im dodnes nevrátil. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na desať až 15 rokov. V minulosti bol už osemkrát súdne trestaný pre majetkovú a inú trestnú činnosť a v jej páchaní naďalej pokračoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Košice #zločinec #podvodník