Kirschner či ukrajinská speváčka. 17. november patrí aj Koncertu pre všímavých

Počas štvrtkového Dňa boja za slobodu a demokraciu sa na bratislavskom Námestí SNP koná Koncert pre všímavých. Ide o spoločný projekt festivalov Pohoda a Konvergencie, ktorý si prišli pozrieť osobne stovky ľudí.

17.11.2022 17:43 , aktualizované: 18:20
Koncert pre všímavých Foto: ,
Koncert pre všímavých na bratislavskom Námestí SNP vo štvrtok 17. novembra 2022.
debata (10)

Koncert otvoril o 17.00 h Slovenský komorný orchester, s ktorým zaspievali Jana Kirschner a Michal Kaščák. Zastúpenie počas podujatia budú mať aj židovská menšina či rusínska kultúra. Záver koncertu bude patriť súčasnejším žánrom, zahrajú B-Complex a ukrajinská speváčka Alina Pash. Koncert pre všímavých je súčasťou Festivalu proti násiliu.

tepláreň Čítajte viac Mesiac od vraždy na Zámockej: Začala sa séria koncertov pre Matúša a Juraja

Vo štvrtok popoludní sa na viacerých miestach v Bratislave uskutočnili i zhromaždenia, pietne spomienky či protesty. Podľa predsedu OKS Ondreja Dostála, ktorá jeden zo zhromaždení organizovala, je dôležité pripomínať si udalosti spred 33 rokov.

Podvečer sa koná aj benefičný koncert s názvom Rádio Devín proti násiliu v priestoroch Slovenského rozhlasu.

Doterajší priebeh štvrtkových verejných zhromaždení v Bratislave je pokojný. Konštatuje to bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

„Prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali," uviedla polícia.

Zároveň polícia dodala, že na verejný poriadok a bezpečnosť dohliada v uliciach hlavného mesta dostatočný počet policajtov dopravnej, poriadkovej a kriminálnej polície. „V prípade, ak sa stanete svedkom protiprávneho konania, volajte na bezplatné číslo polície 158,“ uzavrela polícia.

Okrem koncertov v Bratislave do ulíc vyšli aj lekári či podporovatelia strany Smer.

protest Čítajte viac Lekári vyšli do ulíc. Visolajský: Ročne zbytočne umrú dve dediny
10 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #streľba na Zámockej