Turek si nechával posielať drogy poštou, hrozí mu 20 rokov za mrežami

Spolupráca Finančnej správy (FS) a bratislavskej krajskej polície prekazila drogový biznis 29-ročného Berka U. z Turecka. Muža, ktorý si objednával drogy prostredníctvom pošty, zadržali tento týždeň v rámci akcie Kebab na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V súčasnosti čelí obvineniu. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff i hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

19.11.2022 15:44
drogy Foto:
Zaistené drogy
debata (5)

„Muž bol zadržaný pri preberaní štyroch zásielok, balíkov, o celkovej hmotnosti približne 12 kilogramov, deklarovaných ako zásielky s obsahom oblečenia,“ priblížil Szeiff. V skutočnosti však išlo o plastové vrecká s obsahom konope, z ktorého by bolo možné pripraviť vyše 3550 bežných jednorazových dávok drogy.

Vyšetrovanie tiež preukázalo, že muž si v doposiaľ presne nezistenom čase a z doposiaľ neznámeho miesta nechal zaslať prostredníctvom pošty ďalší balík, ktorý deklaroval ako balík s oblečením. Avšak aj v ňom sa nachádzali plastové sáčky s obsahom sušenej zelenej rastliny. Z daného množstva by sa dalo pripraviť viac ako 1850 bežných jednorazových dávok drogy.

Počas dvoch domových prehliadok i dvoch prehliadok nebytových priestorov bolo tiež zaistené väčšie množstvo omamných a psychotropných látok, vrátane extázy (MDMA), kokaínu a konope, rovnako tak hotovosť viac ako 60-tisíc eur v rôznych menách. Prehliadku vykonala polícia aj v priestoroch jedného z obchodov v centre Bratislavy, kde predával komponenty s obsahom výťažkov konope a iných omamných a psychotropných lá­tok.

Vyšetrovateľ voči mužovi vzniesol obvinenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Skončil v cele policajného zaistenia, spracovaný bol podnet k jeho väzobnému stíhaniu. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #díler #drogová trestná činnosť