Lekári a vláda sa vrátia za rokovací stôl. Bez mediátora

Sobotňajšie rokovanie s lekárskymi odborármi na Úrade vlády bude bez mediátora. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti.

25.11.2022 22:46
heger lengvarsky Foto:
Premiér Eduard Heger s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským počas rokovania s LOZ.
debata (20)

Akceptuje, že odborári nechcú za mediátora Slovenskú lekársku komoru (SLK). Deklaroval tiež, že vláda neplánuje ustúpiť od návrhu na stabilizačný príspevok pre zdravotníkov.

„Akceptujem nesúhlas s mediáciou SLK, lebo sa chcem dohodnúť v záujme ochrany pacientov. Rokovanie s LOZ sa tak uskutoční zajtra na úrade vlády bez mediátora,“ spresnil.

Vysvetlil, že odborári odmietli mediáciu SLK preto, že bývalé vedenie komory malo podľa nich spôsobiť napätie medzi lekármi a sestrami. „Lekárske odborové združenie naozaj nemusí mať obavy o sestry. Vláda si nesmierne váži ich prácu, uvedomuje si ich nedostatok a neplánuje ustúpiť od návrhu na stabilizačný príspevok. Na ten dostala z radov sestier pozitívnu odozvu,“ dodal.

Vláda a lekárski odborári budú na Úrade vlády SR v sobotu rokovať od 14.00 h.

LOZ, TK, lekári, výpovede, vyjednávanie, Čítajte viac Matovič chce lekárov rozhádať, jeho desaťtisícové šeky odmietajú. Nemocnice obmedzujú operácie
20 debata chyba
Viac na túto tému: #lekári #hromadné výpovede