Fico volá po zrušení obvinenia šéfa Národnej banky Slovenska Kažimíra

Opätovné obvinenie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra z prečinu podplácania by malo byť znovu zrušené. Na sobotnej tlačovej konferencii to vyhlásil šéf opozičného Smeru a poslanec parlamentu Robert Fico. Obvinenie považuje za vymyslené.

26.11.2022 12:27
Robert Fico Foto: ,
Poslanec a predseda strany Smer Robert Fico.
debata (37)

„Keby chcel dať generálny prokurátor najavo, že je pánom v prípravnom konaní, mal by okamžite zrušiť toto rozhodnutie Národnej kriminálnej agentúry,“ zdôraznil Fico. Guvernér NBS sa stal podľa šéfa Smeru obeťou toho, že vláda nie je schopná riadiť štát.

Peter Kažimír, minesterstvo financii, Čítajte viac Kažimíra pre majetky vyzývajú na odchod z čela NBS. Prečo sú možnosti jeho odvolania mizerné a koľko zarába?

Fico odmietol, že by obsahom tlačových konferencií Smeru-SD bolo zasahovanie do vyšetrovania živých vecí. „Naše tlačové konferencie sme robili, robíme a budeme robiť. Nie sú žiadnym zasahovaním do priebehu vyšetrovania, ale sú oficiálnymi trestnými oznámeniami, ktorými ich dávame najavo orgánom činným v trestnom konaní,“ vyhlásil.

kazimir Čítajte viac Miliónová vila Kažimíra pod Slavínom. Guvernér musel vysvetľovať, ako k nej prišiel

Privítal by, aby sa Národná kriminálna agentúra z vlastnej iniciatívy týmto oznámeniam venovala. Advokát Marek Para avizoval podávanie ďalších trestných oznámení voči vyšetrovateľom za zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Kažimír Čítajte viac Guvernéra Kažimíra opäť obvinili z podplácania. Absolútna lož, tvrdí

Situáciu so stredajším (23. 11.) nájdením pravdepodobne monitorovacieho zariadenia na aute spolupracujúceho obvineného exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho považuje Fico za cirkus zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Účelom mohlo byť podľa neho zabezpečenie policajnej ochrany pre bývalého šéfa finančnej správy. Fico kritizoval tiež vyjadrenia Imreczeho vo verejnoprávnej televízii.

VIDEO: Imrecze si našiel pod autom GPS lokátor. Svedčil proti špičkám Smeru
Video
37 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Peter Kažimír