Poslanec Hlasu strašil na sociálnej sieti. Polícia: Nešírte paniku, na Slovensku nemáme moslimského teroristu

Na Slovensku nemáme moslimského teroristu. Napísala Polícia SR na sociálnej sieti. „Zachytili sme status odvolávajúci sa na uniknuté informácie, podľa ktorých bol medzi nelegálnymi migrantmi pozitívne lustrovaný člen teroristickej skupiny. Na potvrdenie tejto informácie sa malo čakať na základe informácií od Interpolu," uviedla slovenská polícia.

26.11.2022 16:31
Evakuácia školy Senica Foto:
Ilustračné foto.
debata (21)

Prezídium Policajného zboru (PPZ) tvrdí, že v nedeľu 30. októbra kontrolovala hliadka poriadkovej polície cudzinca s vydaným potvrdením o zotrvaní na území SR. „Previerkou v pátracích evidenciách na základe osobných údajov vzniklo podozrenie, že ide o osobu hľadanú Interpolom," dodala polícia.

Prezídium PZ informovalo, že hliadka poriadkovej polície kontaktovala Národnú ústredňu Interpol a v spolupráci s cudzineckou políciou boli osobe odobraté daktyloskopické odtlačky prstov. „Dodatočným preverovaním podľa odtlačkov prstov v databáze Interpolu ani porovnávaním fotografií osoby v centrále Interpolu nebola potvrdená pozitívna lustrácia," uviedla polícia. Taktiež žiadajú verejnosť a obzvlášť individuálne a skupinové kontá na sociálnych sieťach s vyššou čítanosťou, aby upustili od šírenia dezinformácií, ktorých cieľom je vyvolať paniku, nenávisť a informačný chaos.

VIDEO: Hoaxom sa darí aj preto, lebo hnev má na internete výhody
Video

O nelegálnom migrantovi, ktorý mal byť údajne teroristom, informoval na sociálnej sieti člen strany Hlas Matúš Šutaj Eštok. „Podľa uniknutých informácií bol pred niekoľkými dňami medzi nelegálnymi migrantmi pozitívne lustrovaný aktívny člen teroristickej skupiny Ibrahim A. Momentálne sa čaká na vyjadrenie Interpolu, ktorý má túto informáciu definitívne potvrdiť," napísal Šutaj Eštok. Zároveň všetkých ubezpečil, že situáciu bude pozorne sledovať a čakať na odpovede ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO) a policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorých konfrontoval napr. s otázkou, či je pravda, že žiadajú Interpol o prešetrenie situácie. „Ak Interpol potvrdí, že dotyčný občan je naozaj aktívny člen teroristickej skupiny, musia obidvaja okamžite skončiť," vyzval Šutaj Eštok.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #hoax