Pellegrini: Nie Heger, ale blahorodie pán veľkomožný Matovič ustúpil lekárom

Takéto hazardovanie ministra financií Igora Matoviča so zdravím obyvateľov je cynické, tvrdí líder strany Hlas Peter Pellegrini o dohode lekárskych odborov s vládou.

27.11.2022 19:30
debata (15)

VIDEO: Peter Pellegrini o dohode s lekármi.

Video

Najhoršie je, že vláda nebola schopná sa s lekármi dohodnúť skôr a vyvolala strach u ľudí, ktorí sa už dozvedali o posúvaní svojich operácií. Takéto hazardovanie ministra financií Igora Matoviča so zdravím obyvateľov je cynické, tvrdí líder strany Hlas Peter Pellegrini o dohode lekárskych odborov s vládou.

SR LOZ MZ vláda rokovanie lekári výpovede dohoda platy BAX Čítajte viac Kríza je zažehnaná: Vláda a lekárski odborári sa dohodli, vyriešili aj platy

Odchod Matoviča z rokovaní ale podľa Pellegriniho nemal vplyv na výsledok rokovaní. „Neverte tomu, že sa dohoda udiala bez vedomia Matoviča. Ten tam už síce fyzicky nebol, ale k dohode došlo až keď ju on Hegerovi dovolil uzavrieť. Bez vedomia a zvolenia Matoviča by Heger žiadnu dohodu neurobil. Stalo sa tak, až keď jeho blahorodie pán veľkomožný Matovič ustúpil požiadavkam lekárov,“ hovorí Pellegrini.

Samuel Vlčan / Igor Matovič / Eduard Heger / Roman Mikulec / Čítajte viac SaS ani Hlas nepodporia návrh budúcoročného štátneho rozpočtu

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Visolajský #Igor Matovič #Peter Pellegrini #Lekárske odborové združenie