Po akcii Sito začína na slovenských cestách akcia Advent

Na slovenských cestách začína od 1. decembra dopravno-bezpečnostná akcia Advent, ktorú vyhlásil Odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru v rámci vykonávania dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Akcia potrvá do konca decembra.

30.11.2022 10:19
Polícia / Kontrola / Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Informuje o tom v tlačovej správe hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, podľa ktorej bude viac dopravných, poriadkových a železničných policajtov v teréne aj počas vianočných sviatkov, teda od 24. do 26. decembra a tiež 31. decembra.

Každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru naplánuje dopravno-bezpečnostnú akciu s ohľadom na miesta a časy, keď najčastejšie dochádza k tragickým dopravným nehodám, a aj tým pod vplyvom alkoholu.

Každý štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu sa policajti zamerajú v rámci kontroly najmä na miesta väčšej koncentrácie osôb, ako sú bary, pohostinstvá a diskotéky.

„Posvietia si najmä na zisťovanie požitia alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, čiže aj kolobežkárov a cyklistov, tiež na kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy (predchádzanie), rýchlosti a povinnosti vodiča (zákaz obsluhovať mobil za jazdy),“ uviedla Bárdyová a dodala, že policajtom neujde ani to, či chodci dodržiavajú svoje zákonné povinnosti.

Polícia vyzýva občanov k zvýšenej opatrnosti a vzájomnej tolerancii, ale zároveň upozorňuje, že bude aj počas sviatkov vykonávať nepretržitý výkon služby.

Dopravno-bezpečnostná akcia Sito prebiehala v novembri. Jej cieľom bolo znížiť počet dopravných nehôd a ich následkov na živote a zdraví.

debata chyba
Viac na túto tému: #policajné kontroly #akcia Advent