Ak vláda padne, chcem čo najskôr predčasné voľby, hovorí Kollár

Predseda Národnej rady a hnutia Sme rodina Boris Kollár aj nezaradený poslanec, líder mimoparlamentného Hlasu Peter Pellegrini sú v prípade pádu vlády za predčasné voľby. Uviedli to v štvrtkovej relácii TV Joj Na hrane.

09.12.2022 08:23
Boris Kollár Foto: ,
Boris Kollár
debata (9)

„V prípade že vláda padne, urobím všetko preto, aby boli čo najskôr vypísané predčasné voľby," vyhlásil Kollár. Po možnom vyslovení nedôvery vláde avizuje okamžité prerušenie schôdze a zvolanie poslaneckého grémia s lídrami strán o ďalšom postupe.

Video
Kollár kričal: Pre mňa to nie sú fašisti, pre mňa sú to Republika a ĽSNS

Ako termín prípadných volieb podľa Kollára pripadá jún alebo september. Úradnícka vláda preňho nie je prijateľná. Obáva sa, že bez predčasných volieb by sa chaos z parlamentu preniesol na celé Slovensko.

Pellegrini komentoval, že parlamentné počty sú tesné a cítiť napätie. „V parlamente zaznie do utorka (13. decembra) strašne veľa, ale dôležité bude hlasovanie,“ poznamenal v súvislosti s návrhom na vyslovenie nedôvery. Deklaroval, že Hlas do novej parlamentnej väčšiny nepôjde.

Heger, Sulík, odvolávanie vlády Čítajte viac Farizeji, krysy a rozbíjači vlád. Odvolávanie Hegera v parlamente sprevádza smiech aj krik
Rozprava k odvolávaniu vlády premiéra Eduarda...
Rozprava k odvolávaniu vlády premiéra Eduarda...
+9Rozprava k odvolávaniu vlády premiéra Eduarda...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Peter Pellegrini #odvolávanie vlády Eduarda Hegera