Celé Slovensko sa prebudilo do mrazu. Sneženie sa vráti

Mínusové teploty boli v stredu ráno na celom území Slovenska. Na niektorých miestach v noci zaznamenali teploty takmer -22 °C. Po výdatnom víkendovom snežení najmä na východe sa zrážky opäť vrátia. S akým počasím môžete rátať v najbližších dňoch?

14.12.2022 08:00
Košice, kalamita, sneh, KVP, mráz Foto: ,
Košice cez víkend zasypal sneh a neskoršie mrazy ho v meste zakonzervovali. Toto sú zábery z pondelka z košického sídliska KVP.
debata (16)

VIDEO: Predpoveď počasie na najbližšie dni.

Video

V noci z utorka na stredu klesli teploty v Bratislave na mínus šesť stupňov Celzia, v Banskej Bystrici takmer na mínus deväť stupňov, Košice sa pohybovali na úrovni mínus deväť stupňov. V stredu ráno o siedmej bolo najteplejšie na stanici Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) v Moravskom Svätom Jáne (-2° C) či Piešťanoch (-2,2 °C). Najnižšie teploty boli v Červenom Kláštore (-18,1 °C) či Rabči (-18° C) – ešte nižšie než na Lomnickom štíte (-17 °C).

VIDEO: Nádherný pohľad na utorkové Vysoké Tatry – vyčasilo sa a majestátne hory sa ukázali v plnej kráse.

Video

Na viacerých miestach Slovenska zaznamenali teploty pod mínus dvadsať stupňov Celzia, napríklad v už spomínanom Červenom Kláštore, na meteorologickej stanici v Rabči takmer –22 °C, ale aj v Poprade mali silný mráz blízko teploty –18 °C.

V stredu a vo štvrtok má byť zrážok pomenej, ale v piatok sa podľa SHMÚ prejaví „frontálna vlna spojená s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať z Jadranskej oblasti nad východné Karpaty“. Na väčšine územia by malo pršať či padať dážď so snehom. Vo vyšších polohách a neskôr najmä na severe a krajnom západe aj v nižších bude padať sneh.

VIDEO: Košice už počas víkendu zasypal sneh. Silný mráz ho v meste zakonzervoval.

Video
Video

VIDEO: V Trebišove okrem snehu vyšíňal cez víkend aj vietor. Lámal stromy, ničil autá.

Video

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie