Občiansko-demokratická platforma okolo Budaja odchádza z klubu OĽANO

Občiansko-demokratická platforma odchádza z klubu OĽANO, potvrdil poslanec Národnej rady (NR) SR Kristián Čekovský. O dôvodoch a ďalších krokoch plánujú informovať v pondelok (19. 12.).

16.12.2022 16:19 , aktualizované: 18:05
OĽaNO TK, demisia Matovič, ponuka, Foto: ,
Ján Budaj.
debata (203)

„Budeme ešte priebežne informovať aj o ďalších krokoch. Nie je to tajomstvo už,“ povedal Čekovský pre TASR na margo ich odchodu. Nepovedal zatiaľ, koľkí poslanci klub opúšťajú, ani či s nimi pôjdu aj iní ministri okrem šéfa envirorezortu Jána Budaja. Dodal, že platforma má desať členov.

Občiansko-demokratickú platformu, ktorá má predstavovať liberálne krídlo hnutia OĽaNO, založili v októbri po odchode SaS z vlády desiati poslanci. Patria do nej Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik.

Poslanci okolo Budaja boli proti dohode o predčasných voľbách a žiadali odchod Igora Matoviča z vlády, aby vláda nepadla.

heger, kollár, Čítajte viac Heger vládne v obmedzenom režime. Čo bude ďalej? Čaputová chce predčasné voľby, Kollár hľadá 90 hlasov

S ich krokom majú byť podľa slov Čekovského oboznámení aj líder OĽANO Igor Matovič a premiér Eduard Heger.

Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR reagoval, že o odchode platformy sa dozvedeli z médií. „Samozrejme, sme pripravení na úzku spoluprácu pre dobro Slovenska, tak ako doteraz,“ dodal Šipoš.

VIDEO: Prezidentka chce predčasné voľby do júna
Video
203 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #pád vlády #Ján Budaj #Kristián Čekovský #Občiansko-demokratická platforma