Šipoš z OĽANO: Po schválení rozpočtu sú pre nás otvorené všetky scenáre

Hnutie OĽANO podriadi všetky možné scenáre vývoja po páde vlády schváleniu rozpočtu a pomoci ľuďom v energetickej kríze. Uviedol to predseda jeho poslaneckého klubu Michal Šipoš v nedeľnej relácii TV Markíza.

18.12.2022 15:52
Michal Šipoš Foto: ,
Michal Šipoš
debata (19)

„Keď prejde rozpočet, je možné všetko,“ zdôraznil poslanec. Doplnil, že situáciu má teraz v rukách poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). „Bude rokovať s politickými partnermi a urobí všetko preto, aby bola pomoc ľuďom doručená,“ upozornil.

Podpredseda strany SaS Branislav Gröhling deklaroval snahu liberálov o rekonštrukciu vlády, SaS sa nebráni ani vzniku úradníckeho kabinetu menovaného prezidentkou. Ak by však ani jedna z týchto možností nenašla dostatočnú podporu v parlamente, SaS by zvažovala aj hlasovanie za zmenu ústavy a predčasné voľby. „Ja osobne by som hlasoval za, pretože si myslím, že je to seriózne,“ poznamenal Gröhling.

kollár Čítajte viac Kollár už obieha partaje. Prednosť dostali Pellegrini a Fico. Heger a Sulík musia počkať

Predčasné voľby ako jediné riešenie súčasnej situácie vidí z pohľadu strany Hlas-SD poslanec Matúš Šutaj Eštok. „Aj pani prezidentka vyzýva na predčasné voľby,“ pripomenul generálny manažér Hlasu-SD. Nerozumie úvahám o rekonštrukcii vlády a nájdení „novej 76-tky“, poukazuje pritom na neustále rozbroje medzi OĽANO a SaS. Hlas je podľa neho ochotný v prípade schválenia zmeny ústavy a dohody na predčasných voľbách podporiť upravený rozpočet.

SR vláda 77. schôdza rokovanie krajniak milan Čítajte viac Krajniakovi už neprekáža, ak za rozpočet zahlasujú fašisti a extrémisti
19 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Michal Šipoš #vládna kríza 2022 #predčasné voľby 2023