Veľké odhalenie sa nekoná, tajomný volajúci ostáva záhadou: Matovič poprel, že išlo o Pročka

Dočasne poverený minister financií Igor Matovič chcel podať demisiu, no v poslednej minúte si to rozmyslel a aj to prispelo k pádu vlády. Presvedčiť ho mal tajomný volajúci. Skloňovali sa mnohí, líder OĽaNO poprel, že by to bol Jozef Pročko.

20.12.2022 12:00 , aktualizované: 16:31
Igor Matovič, parlament Foto: ,
Igor Matovič (archívna fotografia z februára 2020).
debata (75)

„Médiá neustále riešia „záhadu“, kto mi v čase podania demisie povedal vetu z úvodu. Jedni tvrdia, že to bol záhadný kňaz, dnes iní, že Jožo Pročko, zajtra budú ďalšie fabulácie. Je to zbytočné,“ napísal na sociálnej sieti. Poprel tak informáciu Nového času, ktorý tvrdí, že mu volal práve Pročko.

VIDEO: Jozef Pročko: SaS, to je čistá katastrofa. Keby všetci boli ako Matovič, o chvíľu sme ako Švajčiarsko (rozhovor z polovice decembra, pred pádom vlády).

Video
matovic Čítajte viac Posledné minúty Hegerovej vlády ako z filmu. Nádej tu bola: Matovič ju vytrhol z rúk, verzie sa líšia

Aktualizované 16:27 K celému incidentu sa vyjadril aj poslanec Jozef Pročko. „Som jednoducho overovateľ zaručených informácií. Alebo urobiť radosť novinárom je pekný počin. Toto sa udialo za posledných päť dní,“ začal svoj status, v ktorom zhrnul niekoľko verzií, ktoré postupne interpretoval jednotlivým médiám. Svoju verziu nepoprel ani nevyvrátil a zjavne si svoje odpovede vymýšľal. „Novinári namiesto pomoci, aby sme schválili rozpočet, ktorý zaručí v týchto časoch pomoc ľuďom, urputne hľadajú telefonistu,“ dodal a pridal zrejme ďalšiu historku.

Nebol to nikto z politiky ani nikto z cirkvi

„Nie, nie je to pravda,“ napísal. Podľa jeho slov to nebol nikto z politiky ani nikto z cirkvi. „Ale niekto, koho určite nevystavím verejnému lynču. Tri roky „kolegovia“ z SaS za potlesku mafie z opozície a zaujatých médií len vytrvalo odzadu podrážali kolená,“ napísal s tým, že keď sa im nepodarilo vládu rozbiť zvnútra, „spriahli sa s mafiou, fašistami, PS pani prezidentky a kúpenými hlasmi“.

VIDEO: Úradník z paláca o Matovičovej demisii. Ešte sa nestretol s niečím takým.

Video
Úradník z paláca o Matovičovej demisii. Ešte sa nestretol s niečím takým

„Na ceste k tomu bolo moje zaváhanie, či vydieračom nepodhodiť seba, aby uspokojili svoje krvavé sny a som rád, že som v hodine dvanástej dostal budíček, ktorý mi umožnil zachovať si dušu bojovníka, ktorý sa absolútnemu zlu postavil zoči-voči dávno predtým, ako až smrť Jána a Martiny vytiahla z kaviarní tých ekobioraw „bojovníkov“. Radšej (politicky) zomriem v boji, ako by som sa mal skloniť pred mafiou a ich užitočnými idiotmi,“ dodal.

VIDEO: Takto Igor Matovič ponúkol demisiu.

Video
Takto Igor Matovič ponúkol demisiu.

© Autorské práva vyhradené

75 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #Igor Matovič #Jozef Pročko