Riadna rana v parlamente, Tabák si urobila predčasné sviatky. Klus: Myslel som, že kapitánske časy sa skončili

Poslankyňa Romana Tabák (Sme rodina) vystrelila po hlasovaní o štátnom rozpočte v pléne parlamentu konfety. Niektorých poslancov vystrašila. Martin Klus myslel, že kapitánske časy sa skončili.

24.12.2022 11:00
Romana Tabák, parlament, konfety Foto:
Romana Tabák na oslavu schváleného rozpočtu vystrelila v pléne konfety.
debata (46)

Poslanci prijali rozpočet na rok 2023 ústavnou väčšinou. Romana Tabák zrejme obrovský úspech predpokladala. Po potlesku vyplašila nič netušiacich poslancov riadna rana, ktorá sa ozvala po jeho schválení.

VIDEO: Takto schválili poslanci rozpočet. Rana v pozadí je od Romany Tabák, Boris Kollár jej oznámil, čo ju čaká.

Video
Tabák vystrelila po prijatí rozpočtu konfety

Konfety vyplašili poslancov

Spôsobila ju poslankyňa Romana Tabák, ktorá si z pléna spravila dejisko vlastných osláv, keď vystrelila konfety. Predsedajúci schôdze Boris Kollár sa zasmial a s úsmevom jej odkázal, že pôjde pred disciplinárku. „Potešili sme sa, že sme schválili rozpočet a že Igor (Matovič, pozn. red.) bude naším kolegom,“ povedala Tabák médiám.

Konfety vypustila po dohode s poslancom Jozefom Šimkom (Sme rodina), ktorý sedel vedľa nej. Nikto iný o tom nevedel a na ich tvárach bolo vidieť šok. Konfetami bol zasypaný poslanec Marek Krajčí (OĽANO). „On sa veľmi potešil. Povedal mi: ‚Romana, toto si veľmi dobre vymyslela‘,“ podotkla Tabák.

Rozpočet schválený, konfety vystrelené

Romana Tabák si na oslavu schválenia štátneho rozpočtu vystrelila konfety.

Fotogaléria
Romana Tabák na oslavu schváleného rozpočtu...
Romana Tabák na oslavu schváleného rozpočtu...
+12Dočasne poverená vláda oslavuje schválenie...

Myslela som, že kapitánske časy sa skončili

Tvrdí, že nikomu nechcela ublížiť a je jej ľúto, ak sa niekto v pléne po strele konfiet zľakol. „Som názoru, že keď sa v parlamente môže nadávať a rozosievať negatívna energia, tak sa môže aj pozitívna. Treba aj tie pozitívne emócie dať von,“ skonštatovala poslankyňa.

Romana Tabák na oslavu schváleného rozpočtu... Foto: FB/Romana Tabák
Romana Tabák, parlament, konfety Romana Tabák na oslavu schváleného rozpočtu vystrelila v pléne konfety.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) avizoval, že Tabák bude riešiť Mandátový a imunitný výbor NR SR, pretože do sály doniesla nepovolené pomôcky a ohrozila nimi Šimka. Celej veci sa v jednom z komentárov pod príspevkami začudoval exposlanec SaS Martin Klus. „Každý rokovací deň rozmýšľam nad tým, čo sa v našom parlamente ešte môže stať. A to som si myslel, že kapitánske časy už priniesli všetko,“ napísal na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #štátny rozpočet #Martin Klus #Romana Tabák #konfety