Najaktívnejším poslancom je Viskupič. Klus, Vorobelová či Galis si chodia posedieť

Najaktívnejším poslancom Národnej rady v súčasnom volebnom období je doposiaľ predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS). Do parlamentu predložil celkom 35 noviel zákonov, 36 pozmeňujúcich návrhov a 371-krát vystúpil v rozprave.

04.01.2023 16:42
klus Foto: ,
Martin Klus schôdze parlamentu v novembri 2022.
debata (9)

Druhým najaktívnejším poslancom je Miloš Svrček (Sme rodina), ktorý predložil celkom 39 noviel zákonov, 46 pozmeňujúcich návrhov a v rozprave vystúpil celkom 236-krát. Za Svrčekom sa umiestnil predseda parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽaNO), ktorý do NR SR predložil celkom 31 noviel zákonov, navrhol 44 pozmeňujúcich návrhov a 230-krát vystúpil v rozprave. Údaje vyplývajú zo stránky Poli Data.

Medzi najaktívnejších poslancov ďalej patrí predseda Ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák (OĽaNO), poslankyňa Anna Zemanová, poslanec Andrej Dostál a Tomáš Lehotský (všetci SaS). Do desiatky najaktívnejších poslancov Poli Dara zaradila i nezaradeného poslanca a predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činností Národného bezpečnostného úradu Martina Beluského (ĽSNS), nezaradeného poslanca Tomáša Šudíka (OĽaNO) a poslanca Mareka Šefčíka (OĽaNO).

štátny rozpočet, Igor Matovič, Eduard Heger, parlament Čítajte viac Predčasné voľby sú čoraz reálnejšie: Pripúšťa ich aj OĽaNO, Heger rokuje aj cez sviatky. SaS zrejme vynechali

Najmenej aktívnym poslancom v súčasnom volebnom období je Peter Cseh (OĽaNO). Do parlamentu prišiel v októbri uplynulého roku ako náhrada za Andreja Stančíka (OĽaNO), ktorý sa stal štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí. Podľa Poli Data Cseh nepredložil do NR SR žiadnu novelu zákona ani pozmeňujúci návrh a v rozprave vystúpil iba raz. Medzi najmenej aktívnych politikov ďalej patrí nezaradený poslanec Martin Klus, nezaradená poslankyňa Slavěna Vorobelová (ĽSNS) či poslanec Dušan Galis (Smer).

9 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament