Ďalšia vražda. Tentokrát pri Dunajskej strede. Podozrivý je už zadržaný

Po surovej vražde 46-ročnej Eriky, ktorá sa odohrala na Nový rok v Michalovciach, polícia opäť vyšetruje prípad násilnej smrti s cudzím zavinením. V rodinnom dome v obce Veľké Dvorníky v okrese Dunajská Streda našli v stredu telo 43-ročného muža. Polícia ubezpečuje, že podozrivú osobu už zadržali.

05.01.2023 15:23
debata (34)

„Kriminalisti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave vyšetrujú okolnosti tragickej udalosti, pri ktorej zomrel 43 ročný muž. Policajti začali vo veci trestné stíhanie pre zločin vraždy,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

K smrti obete došlo podľa polície v stredu popoludní po incidente medzi dvoma osobami. „Jedna z osôb pri ňom utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Do obce bol vyslaný policajný výjazd, ktorý vykonal rozsiahlu obhliadku miesta činu,“ priblížila polícia, ktorá k prípadu prizvala aj znalcov z odboru zdravotníctva.

„Policajti podozrivú osobu na mieste zadržali. V súčasnosti s ňou vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony a až do ich skončenia bude osoba umiestnená v policajnej cele,“ dodala polícia s tým, že bližšie informácie k prípadu polícia poskytne, keď to dovolí situácia.

K vražde 46-ročnej Michalovčanky Eriky O. došlo 1. januára po šiestej hodine ráno. Bezvládne telo bývalej zdravotnej sestry našla skoro ráno v širšom centre Michaloviec okoloidúca žena. Zločin zachytili bezpečnostné kamery. Ku skutku došlo po tom, čo si obeť vybrala peniaze z bankomatu na ulici Štefana Kukuru pred nemocnicou. Vrah ju zakrátko už na parkovisku na Ulici Sama Chalupku viackrát bodol do rôznych častí trupu.

Ako odhalili bezpečnostné kamery, po prvom útoku sa dala na útek a hlasno kričala o pomoc. V posilvestrovských prázdnych uliciach jej volanie nikto nepočul. Páchateľ ju dobehol na ulici Kapitána Nálepku pri neďalekej lekárni a pridal niekoľko ďalších bodnutí.

Vrahom má byť podľa polície 18-ročný Michalovčan Valentín H., ktorý sa po vražde snažil vlakom ujsť do Českej republiky. Zadržaný bol 3. novembra v Žiline.

Vo štvrtok sa postavil pred sudcu Okresného súdu v Košiciach, ktorý vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného do väzby, „pretože existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a bude pokračovať v trestnej činnosti.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Dunajská Streda