Nicholsonová prezradila názov strany, je netradičný: Mám po krk politických skratiek

V stredu oznámila bývalá dvojka v SaS, že sa rozhodla založiť stranu. Dnes už poznáme aj jej názov, ktorý je naozaj netradičný. Lucia Ďuriš Nicholsonová má však po krk všetkých skratiek a tak sa rozhodla pre Jablko.

15.01.2023 17:44
Lucia Ďuriš Nicholsonová, Jablko, nová strana Foto:
Europoslankyňa zakladá novú stranu s názvom Jablko.
debata (214)

Netradičný názov oznámila na sociálnej sieti. „Možno sa pýtate, prečo sa v poslednom čase fotím s jablkami. Možno sa pýtate, prečo. Preto, lebo ten subjekt, ktorý zakladáme, sa bude volať Jablko. Šok?“ povedala v úvode vo videu na sociálnej sieti.

VIDEO: Lucia Ďuriš Nicholsonová prezradila názov novej strany.

Video
Lucia Ďuriš Nicholsonová prezradila názov novej strany

My budeme proste Jablko

Má totiž po krk všetkých politických skratiek. „Tu sú všelijakí občianski demokrati, kresťanskí demokrati, občianski liberáli, progresívni liberáli, tvrdí kresťania. Ja si myslím, že to je hrozná nuda. My budeme proste Jablko,“ uviedla. „Verím tomu, že keď jedného dňa vyrastieme, tak budeme sadnúť si s potenciálnymi partnermi za jeden stôl a baviť sa o tom spájaní – ako upiecť ten najlepší jablkový koláč,“ vysvetľuje ďalej europolankyňa.

V hre bolo viacero názvov. „Najprv sme sa mali volať ISTOTA. Potom prišla STREDNÁ CESTA, neskôr sme rozmýšľali nad názvom STRED. V prípravnom výbore sme hlasovali aj o tom, že sa budeme volať OBNOVA. Čo ja viem, voľajako ma žiaden z tých názvov nechytil. Chcelo to niečo svieže, niečo pekné, niečo šťavnaté, chutné. Niečo, čo v sebe skrýva pekný príbeh,“ vysvetlila.

Moderná, stredová, pro-európska strana

Jablko má byť podľa jej slov moderná, stredová a pro-európska strana, pripravená uchádzať sa o priazeň voličov. „Je sviežou alternatívou k súčasným politickým stranám, ktoré sú ideovo alebo ľudsky vyprázdnené a už nedokážu dať ľuďom nádej. Verím, že pre mnohé Slovenky a Slovákov bude Jablko šťavnatou nádejou na lepší život v lepšom Slovensku,“ dodala.

Lucia Ďuriš Nicholsonová Čítajte viac Politológ o novej strane Lucie Ďuriš Nicholsonovej. Voľby nevyhrá, no môže ohroziť strany na hranici zvoliteľnosti

To, že sa rozhodla založiť stranu potvrdila pre denník Pravda v stredu. Aktuálne je v jej projekte okolo 90 ľudí a postupne sa chystá predstaviť ďalšie tváre. Napriek tomu, že zakladá stranu, má ambíciu spájať sa. „Mám za sebou stretnutia s Mirom Kollárom, s Jánom Budajom aj s Mikulášom Dzurindom, s ktorými sme sa bavili o spájaní demokratických síl. Mám naplánované aj ďalšie stretnutia s ďalšími politikmi. Dialóg považujem za základ ďalšej spolupráce, nakoľko bude konkrétna a v akej forme budeme spolupracovať, ukáže čas,“ uviedla.

Lucia Ďuriš Nicholsonová Čítajte viac Ďuriš Nicholsonová pre Pravdu: Zakladám stranu a budem líderkou. Prispôsobím sa aj predčasným voľbám

© Autorské práva vyhradené

214 debata chyba
Viac na túto tému: #jablko #Lucia Ďuriš Nicholsonová