Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť vo viacerých lokalitách

Silné sneženie obmedzuje v utorok ráno dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Banská Bystrica, Hronská Breznica, Stráže, Kremnička, Vígľaš, Zvolen, Zvolenská Slatina, Stožok, Detva a Dobrá Niva. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informuje na svojom webe zjazdnost.sk.

17.01.2023 08:10
debata (2)

VIDEO: Mokrý týždeň. Každý deň treba rátať s dažďom či snehom. Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni.

Video

Na viaceré neupravené cesty, napríklad na horskom priechode Vernár, ale aj medzi Breznom a Polomkou či na trase Turčianske Teplice – Kremnica upozorňuje aj Zelená vlna.

Cestári tiež pripomínajú, že horské priechody (HP) Príslop, Donovaly a Šútovce, ako aj cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno sú uzavreté pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Pre vozidlá nad 3,5 tony je uzavretý horský priechod Dobšiná aj cesty I/67 Dedinky – Ostrá Skala a II/531 Muráň – Č. Skala.

HP Herlianske Sedlo a cesta II/549 Úhornianske sedlo – Krásnohorské Podhradie sú podľa SSC v zimnom období neudržiavané a uzavreté pre všetku dopravu.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) informoval, že na strednom Slovensku sa môže v utorok ráno vyskytnúť hmla. Výstraha platí do 10.00 h pre celý Banskobystrický kraj, časť Žilinského a okresy Poprad, Rožňava.

Pre celé územie vydali meteorológovia ráno aj výstrahu pred poľadovicou. Na strednom Slovensku očakávajú odborníci tiež sneženie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #sneženie