Dědeček chce ísť na slobodu. Vodič auta smrti zo Zochovej je vo väzbe už tri mesiace

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti nabúral autom do ľudí na zastávke Zochova na Staromestkej ulici v Bratislave, je aktuálne už tri mesiace vo väzbe. Poslal ho tam bratislavský krajský súd, aby nepokračoval v trestnej činnosti. Nehoda si vyžiadala päť životov. Bývalý športový funkcionár pred niekoľkými dňami údajne požiadal o prepustenie.

18.01.2023 17:45
Dušan Dědeček Foto: ,
Dušana Dědečka v putách odvádza polícia zo súdu do väzby
debata (71)

Potvrdil to aj prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave, informuje o tom portál tvnoviny.sk. „Obvinený požiadal o prepustenie z väzby, ktorej prokurátor vo vlastnej kompetencii nevyhovel a túto žiadosť obvineného predložil na rozhodnutie sudcovi pre prípravné konanie,“ uviedol prokurátor Juraj Chylo pre TV Markíza.

Podotkol, že prípad je stále v štádiu vyšetrovania. „V rámci vyšetrovania prebiehajú výsluchy svedkov, znalecké dokazovanie z rôznych vedných odborov, účelom ktorých je zodpovedanie odborných otázok,“ informoval Chylo. Vyšetrovatelia stále skúmajú spôsob jazdy, správanie sa všetkých účastníkov cestnej premávky aj príčinu tragédie.

SR Bratislava súd Dušan D. tragédia návrh väzba BAX Čítajte viac Tragická nehoda na Zochovej: Prokurátor trvá na tom, že Dědeček patrí do väzby

K tragickej nehode došlo v nedeľu večer 2. októbra po 22.20 hodine v centre Bratislavy. Auto značky Škoda Superb idúce rýchlosťou zhruba 100 km/h narazilo do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova, kde v tom čase čakalo približne 20 ľudí.

Na mieste zomreli štyria ľudia, piata osoba podľahla zraneniam v nemocnici. Išlo o študentov dvoch bratislavských univerzít.

Vodič mal v tom čase v krvi 1,69 promile alkoholu. Podľa televízie Joj toxikologické vyšetrenie v tele obvineného okrem alkoholu odhalilo aj omamné látky.

VIDEO: Desivé zábery z nárazu auta na Zochovej.

Video

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda na Zochovej #Dušan Dědeček