Pokračovanie článku: Predčasné voľby tlačia na kampaň. Začínajú sa formovať bloky a koalície: Lídri kreslia červené čiary

Do hry vstupujú aj menšie strany a Jablko

Keďže je aktuálne na stole ponuka vytvorenia veľkého demokratického bloku, do hry vstupujú aj strany, ktoré majú podľa preferencií menej ako päť percent. V rokovaniach figuruje aj Dobrá voľba. Podľa podpredsedu strany Radoslava Baťa je ich cieľom zostavenie budúcej demokratickej vlády bez Roberta Fica a Igora Matoviča.

„Na dosiahnutie tohto cieľa musíme spájať sily, aby voliči mali zrozumiteľnú, vecnú a zaujímavú možnosť voľby. Držíme sa zásady, že najskôr treba konať, až potom rozprávať. Sme v rozhovoroch s viacerými subjektmi a politikmi, ale predčasne sa fotiť dookola na instagram, že sme boli sme na káve a asi sme kamaráti, nemá zmysel. Ak nebude výsledok, ľudí akurát otrávime. Nám ide o výsledok,“ uviedol pre Pravdu.

Na čele úvah o demokratickom bloku stojí Miroslav Kollár a jeho strana spolu a Mikuláš Dzurinda. Bývalý premiér mal v pláne vytvoriť svoj subjekt, no kvôli predčasným voľbám sa zrejme zlúči so Spolu. Rokovania o vytvorení veľkého demokratického bloku stále prebiehajú. No a na scénu sa dostala aj ďalšia strana, ktorú sa rozhodla založiť Lucia Ďuriš Nicholsonová – strana Jablko. Majú tieto subjekty šancu dostať sa do parlamentu? „Demokratický blok takúto šancu má, neviem, čo by sa muselo stať, aby sa do parlamentu dostalo Jablko. Muselo by mimoriadne presvedčiť voličov v kampani,“ dodal Marušiak.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #OĽaNO #Hlas #koalície #SASKA #predčasné voľby 2023