Strana Spolu podpísala s Dzurindom memorandum o spoločnej budúcnosti

Predseda mimoparlamentnej strany Spolu a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár podpísal s expremiérom Mikulášom Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti.

23.01.2023 17:10 , aktualizované: 17:18
miroslav kollár dzurinda Foto: ,
debata (40)

Strana o tom informuje na sociálnej sieti. Z memoranda má vyplývať dohoda na spoločnom postupe nielen pre najbližšie parlamentné voľby.

„Podpisom memoranda sme aj formálne potvrdili záujem a spoluprácu na založení spoločnej politickej platformy, ktorá bude spájať programovo blízke politické strany a hnutia najmä na báze členov Európskej ľudovej strany (EPP) a bude otvorená pre odborníkov a autority z rôznych oblastí verejného života,“ uviedol Kollár.

Dzurinda deklaroval záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu. „Tento cieľ sa dá dosiahnuť len spájaním a spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení,“ podčiarkol.

V nasledujúcich dňoch majú urobiť aj formálne kroky nevyhnutné na potvrdenie spolupráce. Dohodli sa na úprave stanov strany Spolu-OD i na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu „zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov“. Strana avizovala, že o detailoch zmien budú postupne informovať v priebehu týždňa.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, Veronika Remišová, Mikuláš Dzurinda, Miroslav Kollár, Ján Budaj Pavel Macko Čítajte viac Čakanie na Hegera. Demokrati sa delia do troch línií
40 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Dzurinda #spolu #Miroslav Kollár #strana Spolu #predčasné voľby 2023