Z Matoviča je poslanec, zasadol do poslednej lavice k ďalšiemu exministrovi

Líder OĽANO Igor Matovič sa po odchode z Ministerstva financií oficiálne vrátil do poslaneckých lavíc. Z parlamentu odišiel náhradník Sebastián Kozarec.

24.01.2023 14:20
matovič, šofranko, krajčí Foto: ,
Zľava poslanci Miriam Šusteková, Igor Matovič, Marek Krajčí a Mária Šofranko počas rokovania parlamentu v utorok 24. januára 2023.
debata (48)

Informáciu o uplatňovaní a zániku mandátu poslancov Národnej rady predložila v utorok predsedníčka mandátového a imunitného výboru Anna Andrejuvová (OĽANO).

Igor Matovič, Boris Kollár, parlament, OĽaNO, Marek Krajčí Čítajte viac Stihnú poslanci schváliť predčasné voľby?

Matovič bol do 23. decembra 2022 poverený vedením ministerstva financií. Poslanci v úvode utorkového rokovania odobrili uznesenie, ktorým berú na vedomie, že prezidentka Zuzana Čaputová prijala návrh na zrušenie poverenia na výkon funkcie člena vlády. Matovič si od 24. decembra 2022 uplatňuje mandát poslanca. Kozarec zostáva náhradníkom za OĽANO.

Matovič odišiel z vedenia rezortu po tom, ako poslanci koncom roka 2022 schválili štátny rozpočet na ďalší rok. Pred jeho schválením ponúkol SaS, že ak návrh podporia, z postu ministra odíde. MF momentálne vedie dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO).

Počúvajte pravdu, víkendový podcast Čítajte viac Matovič ako novodobý bojovník proti 'zvrátenostiam'. S Blahom si môže podať ruku
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #rokovanie parlamentu #predčasné voľby 2023