Lengvarský pod kritikou Úradu vlády. Podľa Hegera sú ohrozené milióny eur

Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) sa neobáva, že by sektor prišiel o peniaze z plánu obnovy. Reagoval tak na návrh krízových opatrení pre Ministerstvo zdravotníctva, ktorým sa v stredu zaoberala vláda.

25.01.2023 14:01
Vladimír Lengvarský Foto: ,
Odvolaný minister Vladimír Lengvarský.
debata

Rezort podľa Lengvarského o problémoch vie a rieši ich „za jazdy“. „S niektorými opatreniami sme súhlasili, aj sa už dejú, niektoré budú potrebovať zmenu,“ skonštatoval. V ich plnení nevidí závažný problém. Podotkol, že rezort dopredu vedel, že projekty sú „veľmi na hrane“. „Budeme častejšie diskutovať o týchto veciach a budeme spolupracovať tak, aby sme všetky časové limity, ktoré máme, splnili,“ ubezpečil Lengvarský.

LOZ, TK, lekári, výpovede, vyjednávanie, Čítajte viac Regióny majú smolu, nové sanitky za milióny dostanú len Bratislava a Košice

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) už skôr upozornil, že kľúčové investície v rámci plánu obnovy môžu byť ohrozené, ak sa nezmení spôsob manažovania niektorých projektov. Poukázal na výstavbu nemocnice Rázsochy či výstavbu a obnovu staníc záchrannej zdravotnej služby.

„Úrad vlády SR ako národná implementačná a koordinačná autorita pri plnení úloh podľa zákona o mechanizme na podporu obnovy a odolnosti identifikoval oblasti, v ktorých je ohrozená realizácia investícií a reforiem v lehote, účele a rozsahu určenom v pláne obnovy. Z uvedeného dôvodu sa navrhuje okamžitá aplikácia krízových opatrení tak, aby došlo k maximálnej náprave, eliminácii rizika a včasnému a úplnému plneniu míľnikov a cieľov vyplývajúcich z plánu obnovy,“ upozornil Úrad vlády SR v materiáli.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva