Spravila chybu alebo len ľudské gesto? Politici hodnotia návštevu prezidentky Čaputovej v štábe generála Pavla

Do volebného štábu generála Pavla nečakane prišla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, aby mu zablahoželala k víťazstvu. Uviedla, že sa z jeho víťazstva mimoriadne teší, lebo v našom regióne pribudne hlava štátu, ktorá si ctí demokratické hodnoty a ktorej sila pramení v pokoji.

29.01.2023 17:57
debata (450)

Čo na jej nečakaný krok hovoria slovenskí politici? Čaputovej návštevu komentujú podpredseda parlamentu Peter Pčolinský zo Sme rodina, Richard Takáč zo Smeru, Anna Zemanová z SaS a Michal Šipoš z hnutia OĽaNO.

VIDEO: Pani prezidentka spravila chybu. Postavila sa len na stranu voličov jedného kandidáta, tvrdí Takáč.

Video

„Myslím si, že na svete nie sú dva národy, ktoré sú si tak blízke ako Česi a Slováci. Práve táto ľudská blízkosť je vlastne dôvodom, prečo sa spolu tešíme pri každej veľkej chvíli. A voľba prezidenta nesporne takouto veľkou chvíľou je,“ uviedla prezidentka Čaputová v štábe Petra Pavla po jeho zvolení.

VIDEO: Čaputová sa nečakane zjavila u Pavla.

Video

Novým českým prezidentom sa stal Petr Pavel. Po sčítaní hlasov vo všetkých okrskoch zvíťazil nad Andrejom Babišom v pomere 58,32 : 41,67. Pavel sa ujme funkcie prezidenta Českej republiky 8. marca. Vtedy vyprší druhé funkčné obdobie Milošovi Zemanovi, ktorý odíde z Pražského hradu po desiatich rokoch.

© Autorské práva vyhradené

450 debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Pavel #Peter Pčolinský #Zuzana Čaputová #Michal Šipoš #Anna Zemanová #Richard Takáč