Záborská si s interrupciami nedá pokoj. Cez Kollára ich chcela prepašovať do schôdze

Poslankyňa Anna Záborská (Kresťanská únia) chcela dnes s pomocou Borisa Kollára v rozpore s rokovacím poriadkom prepašovať do programu schôdze ďalší návrh na obmedzenie interrupcií. Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS) na sociálnej sieti s dodatkom, že tomu pomáhať nebudú, a preto za takýto program nehlasovali.

31.01.2023 17:13
Anna Záborská Foto:
Anna Záborská
debata (16)

Ako uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová, „šéf parlamentu dnes opäť všetkým ukázal, ako neobmedzene sa vie správať. Z rokovacieho poriadku Národnej rady SR dnes opäť urobil trhací kalendár, keď v rozpore s ním zaradil do programu schôdze návrh Anny Záborskej o interrupciách.“

Poukázala na to, že nebola dodržaná šesťmesačná lehota, počas ktorej nie je možné návrh k tej istej veci opätovne predložiť na rokovanie. Zemanová dodala, že je rada, že sa Kollára podarilo zastaviť, pretože nemôže takto zneužívať svoje postavenie. „O 17:00 však o termíne predčasných volieb hlasovať budeme, na tomto sa nič nemení,“ doplnila.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie, Čítajte viac Parlament má na stole jeden z najtvrdších zákonov proti interrupciám. Lekárov zastrašuje trestami

Strana Progresívne Slovensko (PS) na sociálnej sieti uviedla, že ich poslanec Tomáš Valášek v pléne upozornil na obštrukciu hnutia, ktorá návrh Záborskej blokuje. Valášek totiž nedávno stiahol v parlamente svoj vlastný návrh k téme pomoci tehotným ženám s cieľom zablokovať pokusy Anny Záborskej o sprísnenie interrupcií na pol roka. Program schôdze nakoniec nebol schválený a schôdza tak bola ukončená. „Budeme ďalej trvať na nezaradení návrhu Záborskej,“ uviedlo PS.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #interrupcie #Anna Záborská #Boris Kollár