Prešovského herca Durkáča obvinili zo zabitia kamaráta. Našiel smrť v byte jeho matky

Vo vyšetrovaní úmrtia 29-ročného vyštudovaného herca Michala Godára nastal v týchto dňoch posun.

31.01.2023 17:26
Michal Godár Foto:
Michal Godár
debata (21)

Informoval o tom portál Čas.sk.

Nitran prišiel za svojím priateľom, 31-ročným hercom Martinom Durkáčom do Prešova 23. novembra 2022.

Michal Godár strávil noc v byte Durkáčovej matky, ráno už bol mŕtvy.

Podľa informácií portálu Pluska.sk, ktorý sa odvoláva na vyjadrenie prešovského krajského hovorcu Daniela Džobanika, bolo 18. januára tohto roku vznesené obvinenie konkrétnej osobe pre trestný čin zabitia.

„S prihliadnutím na skutočnosť, že v danej veci sú naďalej vykonávané procesné úkony, poskytnutie podrobnejších informácií nie je možné, pretože by to viedlo k zmareniu alebo podstatnému sťaženiu prebiehajúceho vyšetrovania," uviedol hovorca.

Podľa medializovaných informácií obvineným má byť práve Martin Durkáč, ktorý hral už aj hlavnú rolu v jednom z muzikálov, hosťoval v Slovenskom národnom divadle a účinkoval v drobných úlohách v televíznych seriáloch.

Nebohý Michal sa ako herec neuplatnil, pôsobil ako osvetľovač.

Žili spolu, mali nezhody

Michal a Martin sa poznali dlhšie, spolu mali istý čas aj žiť.

Podľa susedov sa v osudnú noc malo v byte na sídlisku Sekčov stretnúť viacero ľudí a popíjať.

Martin vraj vtedy tvrdil, že Michal spadol počas spánku z postele a zlomil si rebrá.

K aktuálnemu obvineniu sa už odmietol vyjadriť.

Jeho právny zástupca Pavol Biroš pre Plusku uviedol, že jeho klient vinu kategoricky popiera a voči obvineniu podali sťažnosť.

V minulosti mali mať muži medzi sebou nezhody a nebohý Michal Godár sa sťažoval, že ho Durkáč po jednom z incidentov dokopal a zlomil mu rebrá.

Durkáč predtým tvrdil, že Michal spadol z postele a on sa mu pokúšal podať prvú pomoc. „Zomrel mi pod rukami, keď som sa ho snažil oživiť, a hneď potom vás obviňujú zo zabitia. Je to nekorektné a spamätávam sa z toho. Beriem tabletky,“ uviedol po incidente herec.

„Ja som spal a zobudil sa na to, ako sa Miško nevie nadýchnuť a následne nato vyvrátil krv. Oživoval som ho. Už sa nedalo,“ povedal obvinený Martin.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #zabitie