Fico opäť vytiahol ohýbanie demokracie. Briti: Šírite dezinformácie o vojne

Na pozvanie podpredsedu NR SR Juraja Blanára a za účasti Róberta Fica a Mariána Kéryho (všetci Smer) sa dnes uskutočnilo pracovné stretnutie s veľvyslancami členských štátov Európskej únie, Spojených štátov amerických a Veľkej Británie.

01.02.2023 19:55
smer, diplomati Foto:
Pracovné stretnutie členov Smeru s veľvyslancami Európskej únie, Spojených štátov amerických a Veľkej Británie v stredu 1. februára 2023.
debata (65)

„Takmer tridsiatku diplomatov sme informovali o aktuálnej situácii na Slovensku, kde je spochybňovaný základný pilier demokracie, a tou je úloha opozície v demokratickom systéme,“ povedal Blanár. Podľa Fica je potrebné, aby sa aj na tejto platforme informovali partneri v zahraničí, ako je ohýbaná demokracia a právny štát na Slovensku. Delegácia diplomatom odovzdala písomnú informáciu, ktorá obsahuje dôkazy a relevantné podklady, ktoré potvrdzujú, že na Slovensku dochádza k hrubému zneužívaniu trestného práva na likvidáciu slovenskej opozície.

parlament, predčasné voľby, hlasovanie, Robert Fico, Boris Kollár, Richard Sulík Čítajte viac Slovensko čaká ostrá kampaň. Čaputová varuje Hegera, Fico sa oháňa NAKA a Matovič zasa Sulíkom

Predstavitelia Smeru predstavili aj politické dianie, ktoré nie je prezentované mainstreamovými médiami. „Vláda chce vládnuť v demisii takmer celý rok a pritom by chcela pozatvárať celú opozíciu," uviedol Smer.

Šírite hoaxy

Britská ambasáda v reakcii na stretnutie uviedla, že sa „usiluje o otvorený dialóg s poslancami NR SR a demokratickými politickými stranami na Slovensku“.

Britský veľvyslanec Nigel Baker ocenil, že poslanci odsúdili nevyprovokovanú, neodôvodnenú a neoprávnenú vojenskú agresiu Ruska proti Ukrajine, zároveň však vyjadril „hlboké znepokojenie nad vyjadreniami niektorých poslancov Smeru, ktorí opakovane šíria dezinformácie o vojenskom konflikte, dodávkach západných zbraní, o spojeneckých štátoch alebo o Severoatlantickej aliancii. Takéto vyjadrenia nenapomáhajú dôvere v úprimné bilaterálne vzťahy a narúšajú dlho budované partnerstvá“.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Smer #vojna na Ukrajine