NAKA zasahuje na mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi. Zadržali jednu osobu

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje od ranných hodín na mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi pre podozrenie z pokračovacieho zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a pokračovacieho trestného činu podplácania.

02.02.2023 09:55 , aktualizované: 15:46
debata (8)

Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Priblížila, že vyšetrovateľ zadržal jednu podozrivú osobu. „V súčasnej dobe sú vykonávané ďalšie zaisťovacie úkony,“ doplnila.

Robert Kaliňák, obvinenie Čítajte aj Kaliňák s Brhelom obvinení za 1,1 milióna eur na úplatkoch. Je to úplná blbosť, hovorí Kaliňák

Primátor verí, že podozrenia sú nepravdivé

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik verí, že podozrenia, ktoré súvisia so štvrtkovým zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na tamojšom mestskom úrade, sa nezakladajú na pravde. Uviedol to v reakcii na zásah príslušníkov NAKA, ktorí vyhľadali vedúceho oddelenia výstavby a dopravy a začali vykonávať procesné úkony.

Vedenie mesta celú situáciu podľa primátora podrobne sleduje. „O tomto zásahu som sa dozvedel od prednostu mestského úradu. Viem len to, čo zverejnila polícia na sociálnej sieti,“ uviedol Bečarik. Dodal, že mestský úrad je pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní. Vzhľadom na to, že momentálne stále prebieha, ďalšie informácie nateraz samospráva nevie poskytnúť.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #podplácanie #Spišská Nová Ves #NAKA