Do KDH vstúpil tajomník exministra Krajčího

Do mimoparlamentného KDH vstúpil bývalý štátny tajomník rezortu zdravotníctva Peter Stachura. Bude tímlídrom pre oblasť zdravotníctva. Zástupcovia hnutia o tom informovali na utorkovom tlačovom brífingu.

07.02.2023 11:35
Peter Stachura Foto: ,
Peter Stachura na zábere z júna 2020.
debata (3)

Stachura v rezorte pôsobil za ministrovania Mareka Krajčího (OĽANO), súčasný šéf zdravotníctva Vladimír Lengvarský ho po svojom nástupe odvolal.

„Uvedomujem si, že situácia v zdravotníctve je natoľko vážna, že nebudeme vedieť ako jedna strana zabezpečiť možno dlhodobo stratégiu a víziu zdravotníctva pre Slovensko, ale potrebujeme možno národný program na jeho záchranu. Ale čo urobiť môžeme, je urobiť platformu, ktorá by spájala a ponúkala riešenia. To je aj moja ambícia, vybudovať silný odborný tím, ktorý bude prinášať riešenia a pripraviť program, s ktorým sa nebudeme musieť hanbiť predstúpiť pred voliča a žiadať podporu,“ uviedol Stachura.

Mikuláš Dzurinda, Milan Majerský Čítajte viac KDH rokovalo s Modrou koalíciou. Majerský trvá na svojom, Dzurindovi dal domácu úlohu

Predseda KDH Milan Majerský zdôraznil, že Stachura je výrazný odborník v oblasti zdravotníctva, ktorý má ambíciu pomáhať zdravotníkom aj pacientom. Vyzdvihol aj jeho zahraničné skúsenosti z Nemecka či Rakúska. „Prednáša aj na vysokej škole, to znamená, že mu záleží na tom, aby Slovensko malo zdravotníctvo v dobrej a kvalitnej pozícii a človek sa nemusel báť o to, kto a za akých okolností mu bude zachraňovať život,“ uviedol.

VIDEO: O čom hovoril Heger s Majerským a Remišovou?
Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #KDH #Peter Stachura