Mistrík plánuje vstup do politiky a hovorí o nádeji pre Slovensko

Vedec Robert Mistrík plánuje vstup do politiky. Nekonkretizoval zatiaľ, s ktorou stranou debatuje. Pre TASR zdôraznil, že preferuje kultivovanú spoluprácu demokratických síl.

08.02.2023 11:20
mistrík Foto: ,
Robert Mistrík na zábere z roku 2019.
debata (90)

„Pripravujeme konkrétne kroky na vytvorenie novej politickej nádeje pre Slovensko," uviedol Mistrík pre TASR. Na otázku, či má bližšie k prípadnému projektu Eduarda Hegera alebo k Mikulášovi Dzurindovi a jeho Modrej koalícii, odpovedal, že spoluprácu by poňal širšie a nie úzkoprso.

V súčasnej situácii považuje za jediné racionálne riešenie kultivovanú spoluprácu demokratických síl, spojenia osvedčených a nových tvári a hľadanie najlepších odborných riešení. „Mali by sme už konečne skončiť s kikiríkaním na malých a ešte menších smetiskách a začať hľadať zmysluplný ekonomický, vzdelávací, zdravotnícky, sociálny a zahraničnopolitický program pod jednou vlajkou. Ešte nie je neskoro,“ poznamenal pre TASR.

Jaroslav Naď Čítajte viac S Hegerom máme plán, dvojka od KDH je neadekvátna, hovorí Naď

Na otázku, či zvažuje kandidatúru na prezidenta alebo skúsi kandidovať do parlamentu, reagoval, že všetko závisí od situácie v najbližších mesiacoch. „Za pecou sedieť určite nebudem,“ uzavrel.

Vedec Pavol Čekan pre TASR uviedol, že neuvažuje o kandidatúre vo voľbách do Národnej rady SR. Nebude sa podľa vlastných slov uchádzať ani o post prezidenta.

Mistrík už v minulosti kandidoval na prezidenta SR, z boja odstúpil v prospech Zuzany Čaputovej. Verejnosti sa opäť pripomenul počas pandémie nového koronavírusu, keď sa viac zviditeľnil aj Čekan. Ako odborníci sa angažovali pri hľadaní riešení a opatrení.

Peter Takáč, Pravda, máj 2021 Čítajte viac Noc oživených politických mŕtvol
90 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Mistrík