Smer bude iniciovať ďalšie mimoriadne schôdze k termínu volieb i stíhačkám

Smer bude iniciovať ďalšie mimoriadne schôdze. Prvá sa má týkať termínu predčasných volieb, strana navrhne ich konanie v júni. Druhá mimoriadna schôdza sa má opätovne týkať stíhačiek MiG-29 a ústavných otázok posielania zbraní na Ukrajinu v aktuálnej situácii. Vyplýva to z vyjadrení predsedu Smeru Roberta Fica na utorkovej tlačovej konferencii.

14.02.2023 11:06
debata (10)

VIDEO: Fico o Hegerovi a Naďovi: Poslali zbrane, poslali by aj vojakov

Video

Fico zdôraznil, že nemôžu tolerovať aktuálne dianie, kedy si „vláda robí, čo chce“. Preto považuje za legitímne v parlamente opäť otvoriť tému termínu predčasných volieb. September je podľa jeho slov z hľadiska bezpečnosti Slovenska najhorší termín. Avizoval, že už počas dňa podajú návrh na zvolanie schôdze s potrebnými 30 podpismi poslancov.

VIDEO: Káčer o migoch: Na nás je nasmerovaný hnev Moskvy už dlhý čas

Video

Čo sa týka diskusie o dodávke zbraní a stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu, Smer-SD chce opäť iniciovať mimoriadne rokovanie. „Tu je vláda, ktorá ignoruje ústavu,“ podotkol Fico. Mimoriadna schôdza, ktorej program v utorok poslanci neschválili, sa mala podľa jeho slov týkať dôležitej otázky zahraničnej politiky a ústavnosti posielania zbraní na Ukrajinu v čase, kedy máme len dočasne poverenú vládu s oklieštenými právomocami. Kritizoval, že poslanci neschválili jej program.

VIDEO: Pellegrini: Pri migoch máme štyri podmienky.

Video
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #predčasné voľby 2023