Pellegrini požiadal Naďa, aby poslancom zodpovedal otázky o stíhačkách

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a šéf mimoparlamentného Hlasu Peter Pellegrini požiadal dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO), aby prišiel do parlamentu zodpovedať otázky v súvislosti so stíhačkami MiG-29 a doterajšou pomocou Ukrajine. Na utorkovej tlačovej konferencii skonštatoval, že bez prítomnosti ministra v pléne by rokovanie ničomu neposlúžilo.

14.02.2023 13:31
debata (5)

VIDEO: Pellegrini: Pri migoch máme štyri podmienky.

Video

Pellegrini skonštatoval, že o vážnych veciach, ako je napríklad aj vojna, sa musí rokovať v parlamente. Vyzval preto ministra obrany, aby splnil svoj sľub, že dobrovoľne príde. Pellegrini považuje za dobré, aby Naď odpovedal na otázky poslancov a na ich pochybnosti.

Dodal, že jeho mimoparlamentná strana si vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine uvedomuje, že je našou povinnosťou susednej krajine pomôcť humanitárne aj technicky, pokiaľ na to máme zdroje. Zdôraznil však, že pomoc Ukrajine nemôže znižovať našu obranyschopnosť. Ak bude Smer-SD opäť iniciovať mimoriadnu schôdzu k tejto téme, avizoval jej podporu.

VIDEO: Káčer o migoch: Na nás je nasmerovaný hnev Moskvy už dlhý čas.

Video

Čo sa týka možnej zmeny termínu predčasných volieb na jún, nezaradení poslanci z Hlasu to podporia. Je rád, že diskusia sa opäť otvorila. Hovorí o marazme súčasného vládnutia či o ohrozovaní ekonomických záujmov Slovenska. Podotkol však, že ak SaS a OĽANO nezmenia svoj postoj, zrejme je pokus o zmenu termínu odsúdený na neúspech. Vzhľadom na termíny pri vyhlásení volieb a ich príprave poznamenal, že je to možno posledná šanca na úpravu termínu ich konania.

VIDEO: Fico o Hegerovi a Naďovi: Poslali zbrane, poslali by aj vojakov.

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Peter Pellegrini