Lyžiar v Jasnej zrazil štvorčlennú rodinu. Matku s vážnymi zraneniami musel zachraňovať vrtuľník

Vo štvrtok popoludní došlo v lyžiarskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách k zrážke lyžiara so štvorčlennou rodinou. Matka utrpela vážne poranenia a bola letecky transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici. Otec a dve maloleté deti vyviazli bez zranení. Horská záchranná služba o tom informovala na sociálnej sieti.

16.02.2023 18:14 , aktualizované: 18:22
debata (51)

Po zrážke na miesto okamžite smerovali horskí záchranári a o súčinnosť boli požiadaní aj leteckí záchranári.

„Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti priamo na zjazdovke bola žena naložená na palubu vrtuľníka a s podozrením na vnútrolebečné krvácanie a poranenie krčnej chrbtice bola letecky transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici,“ priblížili horskí záchranári.

Zásah leteckých záchranárov si vyžiadala aj nehoda v Bachledovej doline, kde pomoc potrebovala 34-ročná lyžiarka českej národnosti. Po zrážke s iným lyžiarom utrpela poranenie hlavy a chrbtice.

„Po preložení na palubu bola v stabilizovanom stave s úrazom chrbtice a podozrením na otras mozgu prevezená na centrálny príjem popradskej nemocnice,“ priblížila Letecká záchranná služba Air – Transport Europe na sociálnej sieti.

Záchranári v uplynulých týždňoch zaznamenali vysoký nárast úrazov na lyžiarskych svahoch, často išlo o zrážku lyžiarov. Došlo k nej aj 10. februára v stredisku Veľká Rača Oščadnica na Kysuciach. Následky nehody neprežil osemročný chlapec. Prípadom sa zaoberá polícia.

svah laliky Čítajte viac Malý Alex umrel po zrážke na lyžovačke. Na svahu s ním bol aj jeho brat
51 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka