NAKA v rámci akcie Valentín zadržala košického župana Rastislava Trnku

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v piatok od skorých ranných hodín na východe Slovenska. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

17.02.2023 10:18 , aktualizované: 10:43
Rastislav Trnka Foto: ,
Rastislav Trnka
debata (148)

Podľa portálu Aktuality.sk mali policajti zadržať košického župana Rastislava Trnku.

„Ide o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti,“ priblížila polícia. Ako doplnila, v tejto chvíli nemôže povedať viac, aby neohrozili účel trestného konania.

„Aktuálne bolo zadržaných šesť osôb, pričom vo veci sa realizujú aj domové a iné prehliadky,“ uviedol Úrad špeciálnej prokuratúry na sociálnej sieti. Ako doplnil, doposiaľ bolo vo veci vznesené obvinenie celkovo piatim osobám, a to pre pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Viac informácií polícia poskytne, keď to dovolí situácia.

VIDEO: Rastislav Trnka po víťazstve v Košiciach hodnotí, čo má za sebou a čo je potrebné urobiť v budúcnosti

Video

“Po mesiacoch klamstiev a zľahčovania počas kampane sa ukázalo, že košického župana jeho kauzy dobiehajú. Machinácie vo verejnom obstarávaní pri predraženom nákupe teplomerov, tatroviek, netransparentné obstarávania opráv ciest, či účelové nákupy pozemkov, ktoré župa predtým predala, nemohli zostať bez povšimnutia polície. Je mi len ľúto, že vďaka netransparentnej kampani sa Trnkovi pri župných voľbách opäť podarilo oklamať obyvateľov košického kraja a že ho opäť zvolili do funkcie,” reagoval na zadržanie Trnku Richard Raši zo strany Hlas.

148 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #polícia SR #Rastislav Trnka