Opustí Matoviča? Gyimesi dostal neoficiálnu ponuku

Poslanec Národnej rady SR György Gyimesi (OĽaNO) dostal neoficiálnu predvolebnú ponuku od Aliancie, ktorá združuje maďarské strany. Bližšie sa však k obsahu tejto ponuky nechce vyjadriť. Ako povedal, mal s predsedom Aliancie asi 20-minútový neformálny rozhovor medzi štyrmi očami.

18.02.2023 13:45
György Gyimesi Foto: ,
Poslanec parlamentu György Gyimesi (OĽaNO).
debata (24)

„Je pravda, že mi neformálne niečo ponúkol, ale nebudem o tom teraz hovoriť, keďže nemám mandát na to, aby som vynášal z rozhovoru medzi štyrmi očami,“ uviedol. Dodal, že ak príde pozvanie na oficiálne stretnutie, tak sa na ňom zúčastní a potom bude môcť o výsledkoch rokovania informovať verejnosť. „Dajú sa dať ponuky, ktoré sú automaticky určené na to, aby sa odmietli. A potom sú ponuky, ktoré majú za cieľ prekročiť päťpercentnú hranicu a mať zastúpenie v Národnej rade SR. To, o čom mi hovoril pán predseda, nesledovalo ten druhý cieľ,“ skonštatoval Gyimesi.

VIDEO: Ako Gyimesi učil Pčolinského správne vyslovovať meno György
Video

Platforma Most-Híd, ktorá pôsobí v rámci Aliancie, Gyimesiho už viackrát verejne kritizovala. Gyimesi si však nemyslí, že ho en bloc odmieta. „Odmietajú ma niektorí politici z platformy, pretože ja robím hodnotovú a konzistentnú politiku a chránim záujem obyčajných ľudí. Nikdy to neboli ekonomické záujmy oligarchov alebo liberálno-progresívnych kruhov, vždy stál v centre mojej politiky občan a týchto ľudí to jednoducho vyrušuje,“ povedal.

matovič Gyimesi Čítajte viac Spor Káčer vs. Matovič. Pľuvanec, ožran, „nímand“: Minister pochybil, no líder OĽaNO sa vyrovnal Ficovi, tvrdí politológ
24 debata chyba
Viac na túto tému: #György Gyimesi #Aliancia - Szövetség