Naď dostal obálku s ostrým nábojom

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) považuje vyhrážky za nechutnú súčasť politiky. Podľa jeho slov ich chodí "relatívne dosť" nielen jemu, ale aj ďalším ústavným činiteľom. Uviedol to v stredu v súvislosti s obálkou s ostrým nábojom, ktorú dostal v deň výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

22.02.2023 11:16 , aktualizované: 14:50
Jaroslav Naď Foto: ,
Jaroslav Naď.
debata (39)

„Nechcem ani znižovať význam toho signálu, ale ani ho preceňovať,“ skonštatoval. „Pre politické názory sa niekomu vyhrážať smrťou, tak to iba preukazuje, akú nenávisť niektorí politickí predstavitelia na Slovensku na čele so stranami Smer a Republika šíria,“ dodal. Je presvedčený, že do takýchto aktivít sú okrem politiky zapojené aj zahraničné spravodajské služby.

Naď ešte v utorok zdôraznil, že sa nenechá zastrašiť vyhrážkami, nábojmi v obálkach a už vôbec nie tými, ktorí šíria nenávisť vo verejnom priestore. Naď sa plánoval v utorok zúčastniť na spomienkovom podujatí v Bratislave k zavraždeniu Jána a Martiny. „Namiesto toho som musel riešiť s políciou to, že mi nejaký “človek” plný zloby a nenávisti, ktorou ho kŕmia rôzni jedinci, poslal obálku s ostrým nábojom. Presne na výročie zavraždenia Jána a Martiny. Aké originálne,“ uviedol Naď. Dodal, že takéto niečo sa mu nestalo prvýkrát. Vyhrážky rôzneho druhu mu chodia na domácu adresu alebo do práce relatívne často. „Je za tým politika, ale tiež zahraničné spravodajské služby. Nepochybujem o tom,“ skonštatoval šéf rezortu obrany.

VIDEO: Naď: Nebudem tancovať podľa toho, ako Fico a jeho proruská propaganda píska
Video

Poukázal na to, že bezpečnostné zložky si robia svoju prácu a niekoľkokrát aj vypátrali páchateľa, ktorý sa vyhrážal. Niekoľkí už boli aj odsúdení. „Potom ma na konfrontáciách pred vyšetrovateľom prosili o odpustenie a nosili čokolády mojim deťom. Tým deťom, ktorým jeden z týchto “ľudí” chcel “odstreliť pred ich očami moju hlavu pri múre”, ako sa jedinec vyjadril vo vyhrážke,“ podotkol Naď.

VIDEO: Naď v Ide o pravdu: V politike zostanem pri Hegerovi. Kyjev chce od nás 11 Zuzán
Video

Zároveň podčiarkol, že neustúpi zo svojich postojov ani o milimeter, naďalej bude bojovať proti mafii a korupcii a presadzovať také stanoviská, ktoré sú v súlade so základnými záujmami Slovenska, nie Kremľa. Vyzýva ľudí, aby nepodliehali klamstvám a strašeniu tých, ktorí sa zo strachu, že si ich spravodlivosť nájde, rozhodli siahnuť k najpodlejšej a veľmi nebezpečnej politike klamstiev a strachu a nenávisti.

Ján Kuciak / Martina Kušnírová / Čítajte viac Politológ: Ľudia sú frustrovaní. Slovensko stojí po vražde nad priepasťou a až voľby nám ukážu, ktorou cestou pôjdeme

Vyzval tiež médiá, aby aj v súvislosti s piatym výročím vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej neumožňovali šírenie strachu a nenávisti. „Napríklad by sme mohli začať tým, že už by sme po vyše mesiaci mohli prestať dostávať tie isté otázky o (ne)mobilizácii, pretože tak skáčeme, ako extrémisti plní zloby pískajú a zamorujeme priestor neexistujúcou témou. Presne ako to šíritelia zla a nenávisti chcú,“ dodal Naď.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď