Žil pre lietanie a chcel byť pilotom. Medzi obeťami pádu lietadla pri Trenčíne je aj policajt

Obeťami leteckého nešťastia, ktoré sa stalo v stredu (22. 2.) v obci Trenčianske Stankovce v Trenčianskom okrese, boli muži vo veku 42 a 26 rokov z okresu Trenčín, 43-ročný muž z okresu Topoľčany a 26-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

23.02.2023 09:44 , aktualizované: 19:29
debata (11)
VIDEO: Miesto pádu lietadla pri obci Trenčianske Stankovce.
Video

„Prípad si prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Na mieste prebiehali do noci prvotné vyšetrovacie úkony, v ktorých sa bude pokračovať aj vo štvrtok. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia,“ uviedla Kuzmová s tým, že jednou z obetí nehody bol aj príslušník Policajného zboru.

VIDEO: Tragická nehoda lietadla pri Trenčíne
Video

Polícia na sociálnej sieti dodala, že išlo o policajta trenčianskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky. „Lietanie bolo jeho vášňou. Žil pre lietanie a bohužiaľ to, čo mal najradšej, to sa mu stalo osudným. Chcel sa stať pilotom. Miloval, keď sa mohol vznášať vysoko v oblakoch a pozorovať svet z vtáčej perspektívy,“ napísali policajti o svojom mladom kolegovi Romanovi Zlatovskom.

Trenčianske Stankovce, nehoda, havária, lietadlo Čítajte viac Kamionista si splnil sen o lietaní, pri havárii zomreli nadšenci

„Bohužiaľ, krutý osud ich pretrhol a už sa budeš na nás – svojich kolegov policajtov, s ktorými si plnil spoločné úlohy v Policajnom zbore od 1. júla 2018, pozerať len zhora,“ dodali na sociálnej sieti.

Ďalšou z obetí je 46-ročný skúsený letecký inštruktor Marián Oravec, uviedol portál tvnoviny.

Obeťami nehody sú ďalší dvaja muži vo veku 43 a 26 rokov. Bližšie informácie o nich zatiaľ nie sú známe.

Letecká škola pozastavila svoju činnosť

K tragickej udalosti sa vyjadril aj Jindřich Gazda z leteckej školy JetAge, ktorej lietadlo typu Diamond DA 42 patrilo. „Súcitíme s pozostalými našich priateľov a kolegov. Išlo o štandardný let našej leteckej školy z Bratislavy smer Trenčín, za bežných meteorologických podmienok," uviedol Gazda vo svojom stanovisku. Priblížil, že zosnulý pilot bol vedúci výcvikov a jedným z najskúsenejších inštruktorov.

Obeťami leteckého nešťastia, ktoré sa stalo v...
Obeťami leteckého nešťastia, ktoré sa stalo v...
+17Obeťami leteckého nešťastia, ktoré sa stalo v...

Ako ďalej doplnil, činnosť leteckej školy pozastavili do odvolania. „Príčinu havárie stále skúma Letecký a námorný vyšetrovací útvar, ako aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne, ktorí pracujú s viacerými teóriami príčin havárie, a preto sa k tomu nemôžeme viac vyjadrovať," dodal Gazda.

Malé motorové lietadlo spadlo do poľa pri Trenčianskych Stankovciach v stredu 22. februára popoludní. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, záchranári povolali aj vrtuľník, avšak na mieste nešťastia našli štyroch ľudí už bez známok života.

VIDEO: Študent leteckej školy o páde lietadla.
Video

K nehode povedal v stredu na mieste tragédie niekoľko slov študent leteckej školy. Stroj podľa jeho názoru patril leteckej škole JetAge, pričom počas tragickej nehody mohol zahynúť samotný vedúci tejto školy. Spoločnosť JetAge pre Pravdu potvrdila, že havarovaný stroj patrí im. Viac informácii však nechceli poskytnúť.

lietadlo trenčianske stankovce polícia Čítajte viac Pri Trenčíne spadlo lietadlo, zahynuli štyria ľudia

„Ministerstvo dopravy vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým. Naši kolegovia z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru sú pripravení poskytnúť plnú súčinnosť pri vyšetrovaní tejto udalosti,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie rezortu dopravy Ivan Rudolf s tým, že až do vyšetrenia nebudú poskytovať žiadne podrobnejšie informácie.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčianske Stankovce #havária lietadla