Čaputová vyjadrila podporu Jančkárovej a RTVS. Zlu sa neustupuje, odkázala

V čase, v ktorom sme si pripomínali výročie vraždy Jána a Martiny, prišiel útok voči novinárke. Najskôr od niektorých poslancov Smeru a za ním nasledoval verbálny lynč od ich priaznivcov, napísala prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti. Novinárke Marte Jančkárovej a vedeniu RTVS vyjadrila podporu.

27.02.2023 18:12
Zuzana Čaputová Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (123)

Prezidentka odsúdila konanie predstaviteľov strany Smer, namierené nielen voči konkrétnej redaktorke, ale aj novinárom ako takým.

VIDEO: Pellegrini: Výmena hostí v Sobotných dialógoch bola vopred zinscenovaná.
Video
Juraj Blanár, Robert Fico, Ľuboš Blaha Čítajte viac Pellegrini tvrdí, že situácia v RTVS bola vopred pripravená hra: Už sa to raz pri Smere stalo

„Keď politik vyhlási, že pôjde po nich, tak musí vedieť, že robí z ľudí terče a v internetovom dave budú nasledovať vulgárne vyhrážky a zastrašovanie. To, čo ale útočiaci politici nevedia je, či v tomto dave nebude aj niekto, kto svoju vyhrážku raz dokoná a zabije,“ uviedla prezidentka s tým, že zlu sa neustupuje.

„Kto neudrží sám seba v hraniciach slušnej politiky, nie je hoden spravovať túto krajinu,“ dodala Čaputová.

Verbálnymi útokmi na novinárov a legislatívnymi možnosťami ochrany pracovníkov médií sa bude v utorok (28. 2.) zaoberať Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Iniciovanie mimoriadneho rokovania so začiatkom o 12.30 h oznámil predseda parlamentného výboru Kristián Čekovský.

fico, blaha, Čítajte viac Smer sa vyhráža: Chce ísť po Machajovom krku, RTVS v reakcii hovorí o precedense pre politikov

„Na rokovaní sa zúčastní minister spravodlivosti Viliam Karas, štátny tajomník Ministerstva kultúry (MK) SR Radoslav Kutaš, prezident Policajného zboru (PZ) SR Štefan Hamran, generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová,“ informoval Čekovský.

marta jančkárová, Čítajte viac K vyhrážkam voči Jančkárovej sa vyjadril Žilinka: Polícia nezostane pasívna

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS Marte Jančkárovej. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

123 debata chyba
Viac na túto tému: #Marta Jančkárová