Na policajnej akadémii inštruktor postrelil študentku. Kurilovská: Nešťastná udalosť

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor počas výcviku postrelil študentku prvého ročníka. So zraneniami ju previezli do nemocnice. Pre TASR to potvrdila rektorka akadémie Lucia Kurilovská.

01.03.2023 18:21 , aktualizované: 18:55
Akadémia Policajného zboru v Bratislave Foto: ,
Akadémia Policajného zboru v Bratislave.
debata (67)

„V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla Kurilovská. Na miesto boli podľa jej slov okamžite zavolaní záchranári aj polícia.

„Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenej žene, ošetrili ju a transportovali do nemocnice,“ ozrejmila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že nemocnica v stredu poobede prijala osobu so strelnými poraneniami. „Vzhľadom k citlivosti celého prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie,“ dodala.

Podľa informácií tvnoviny.sk projektil zasiahol dievča do chrbta. Po incidente bola študentka pri vedomí. Inštruktor mal mať údajne medzi „slepými“ nábojmi aj jeden ostrý. Ako k tomu došlo, nie je známe, dodal portál.

Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III. „Keďže sa aktuálne na mieste vykonávajú prvotné úkony za účelom náležitého objasnenia skutkového stavu, nie je možné v súčasnom štádiu poskytnúť bližšie informácie,“ povedala pre TASR hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

Lucia Kurilovská Čítajte viac Kurilovská: Situácia v polícii nemá obdobu
67 debata chyba
Viac na túto tému: #Akadémia policajného zboru #postrelenie