Cigániková: Odchod Lengvarského z postu ministra by bola výhra náboženských fanatikov

Poslankyňa Národnej rady SR a expredsedníčka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) tvrdí, že odchod Vladimíra Lengvarského z funkcie dočasne povereného ministra zdravotníctva by bola výhrou náboženských fanatikov. Lengvarského rozhodnutie ju neprekvapilo.

02.03.2023 10:10
Jana Bittó Cigániková Foto: ,
Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS)
debata (10)

„Od svojho nástupu mu totiž ľudia zo strany, ktorá ho nominovala, hádžu polená pod nohy, otvorene sa proti nemu od začiatku staval Igor Matovič aj Kresťanská únia s bývalým ministrom, ktorého ľudia aktívne pracovali na tom, aby podryli ministra Lengvarského a rehabilitovali Mareka Krajčího," napísala Bittó Cigániková vo svojom stanovisku. Zároveň dodala, že práve Krajčího manažovanie pandémie ochorenia COVID-19 bolo katastrofálne.

Podľa Bittó Cigánikovej tlak na odvolanie ministra zdravotníctva Lengvarského sa zvýšil po tom, keď podpísal usmernenie týkajúce sa tranzícií. „Moje vedomosti o tom, ako to teraz vyzerá na ministerstve a vláde sú také, že ľudia, ktorých pretlačilo hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), sabotovali plán obnovy, brzdili procesy, aby potom ukazovali na ministra, že je neschopný. Zároveň mu celé týždne stoja nominácie na úrade vlády a nikto s nimi nehýbe, nikto sa neráči ich posunúť na schválenie pani prezidentke," tvrdí poslankyňa.

Lengvarský Čítajte viac Lengvarský má toho dosť. Chce skončiť na poste ministra

Expredsedníčka zdravotníckeho výboru je taktiež presvedčená, že súčasný stav plnenia míľnikov Plánu obnovy a odolnosti SR a prípadné odstúpenie ministra je priamym presvedčením ľudí z hnutia OĽaNO, že „len oni môžu Slovensko zachrániť, že účel svätí prostriedky, a toho, že dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) sa ani po rozkole nedokázal zbaviť veľmi silného vplyvu Igora Matoviča a ďalších".

Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) odstupuje zo svojej funkcie. Oznámil to po stredajšom rokovaní vlády. „Vzhľadom na situáciu, ktorá je v poslednom čase a niektoré pochybnosti o výkone mojej funkcie som oznámil premiérovi, že som pripravený podať žiadosť o ukončenie môjho poverenia," povedal. Bližšie podrobnosti sa podľa neho verejnosť dozvie dnes po návšteve prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Bittó Cigániková