V prípade postrelenia študentky policajnej akadémie začali trestné stíhanie

V súvislosti s postrelením študentky na Akadémii Policajného zboru (PZ) v Bratislave začala polícia trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia.

02.03.2023 10:28 , aktualizované: 11:22
Akadémia Policajného zboru Foto: ,
Akadémia Policajného zboru v Bratislave.
debata (8)

„Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu,“ uviedli bratislavskí policajti. Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III.

Študentku prvého ročníka postrelil inštruktor počas výcviku. K udalosti došlo v stredu (1. 3.) krátko po 16.00 h v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Študentku so zraneniami previezli do nemocnice.

Pacientka je naďalej hospitalizovaná v nemocnici, pre TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská. „Je pod stálym dohľadom našich zdravotníkov. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie k zdravotnému stavu pacientky,“ dodala.

Podľa medializovaných informácii má byť dievča vo vážnom stave a v umelom spánku. Inštruktor mohol mať medzi slepými nábojmi jeden ostrý náboj.

Akadémia Policajného zboru v Bratislave Čítajte viac Na policajnej akadémii inštruktor postrelil študentku. Kurilovská: Nešťastná udalosť
8 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Policajná akadémia #postrelenie