NAKA zadržala podozrivú osobu, ktorá sa vyhrážala redaktorke Jančkárovej

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie s názvom Francesco zadržala osobu R. P., ktorá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke RTVS. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

02.03.2023 12:20 , aktualizované: 12:44
debata (258)

výhražným e-mailom a telefonátu redaktorke Marte Jančkárovej došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru Mariána Kéryho Ľuboš Blaha, ktorý nebol pozvaný, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

Vyhrážkami voči moderátorke Jančkárovej sa v utorok zaoberal mimoriadny Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Jeho zvolanie inicioval predseda výboru a nezaradený poslanec Kristián Čekovský. Prezident Policajného zboru Štefan Hamran na výbore potvrdil, že polícia už má podozrivú osobu, voči ktorej budú už čoskoro vykonané procesné úkony. Zároveň uviedol, že okrem Jančkárovej je ďalšou poškodenou v prípade nebezpečného vyhrážania aj prezidentka Čaputová.

VIDEO: Čekovský k rokovaniu mimoriadneho kultúrneho výboru.

Video

Na výbor boli pozvaní aj generálny riaditeľ telerozhlasu Ľuboš Machaj, šéfka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová i štátny tajomník rezortu kultúry Radoslav Kutaš. Poslanec Smeru Ľuboš Blaha odmietol vyhrážky voči redaktorke RTVS, no zároveň odmietol, že by za ne mohol Smer. Hovoril o zlyhaní Jančkárovej, ako aj vedenia RTVS a porušení demokratickej diskusie.

VIDEO: Machaj: Spoločnosť sa ani po piatich rokoch od vraždy Kuciaka neupokojila.

Video
marta jančkárová, Čítajte viac Jančkárová z RTVS: Som pod ochranou polície. Verím, že všetko zabrzdíme, kým je ešte čas
258 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #NAKA #Marta Jančkárová