Debatu ministrov narušili Putinovi sympatizanti. Káčer: Stádo paviánov a vzorka, ktorá sa chce biť

Verejnú debatu ministrov zahraničia a obrany Rastislava Káčera a Jaroslava Naďa v Michalovciach dnes narušila skupina ľudí, ktorí piskotom a pokrikovaním opakovane dávali najavo svoj nesúhlas s výrokmi oboch ministrov, že vojnou postihnutej Ukrajine treba pomáhať. Rovnako tak robili v čase, keď ministri označovali Rusko za agresora v konflikte na Ukrajine. Časť publika naopak ministrom tlieskala.

06.03.2023 19:39
káčer, naď Foto: ,
Ministri Rastislav Káčer a Jaroslav Naď prichádzajú na rokovanie s predstaviteľmi samosprávy a neziskového sektora v Michalovciach o ruskej vojne proti Ukrajine v pondelok 6. marca 2023.
debata (1083)

Slovensko sa pod vedením vlády premiéra Eduarda Hegera zaradilo ku krajinám, ktoré Kyjevu po ruskej vojenskej invázii na Ukrajinu z konca minulého februára pomáhajú vojensky aj humanitárne. Naopak opozičný Smer expremiéra Roberta Fica vystupuje proti dodávkam zbraní na Ukrajinu. Podľa niektorých prieskumov je Smer najpopulárnejšou stranou na Slovensku.

„Ukrajina má právo sa brániť a je v našom národnom záujme, aby sme Ukrajine pomáhali. Mať Rusov na našej hranici je zásadný problém pre našu bezpečnosť,“ povedal v diskusii Naď.

Podľa Naďa v sále kultúrneho domu bolo asi 200 ľudí, z toho približne polovica diskusiu narúšala. „Toto je príklad demokracie. Ak by to robili v Rusku, tak idú do basy,“ hovoril o časti publika, ktorá debatu narúšala.

Káčer: Stádo paviánov

Šéf slovenskej diplomacie povedal, že Slovensko je už roky terčom ruskej propagandy a dezinformačnej vojny. „Vidíme tú vzorku, ktorá je agresívna, vulgárna, zakomplexovaná, chce sa biť,“ uviedol Káčer a pokrikujúcu časť publika označil stádo paviánov. Odkázal im tiež, že účastníci protifašistického povstania na Slovensku počas druhej svetovej vojny by sa z nich povracali.

vojna na Ukrajine, Bachmut Čítajte viac Vojna na Ukrajine nie je, vo vakoch na mŕtvoly sa mrvia herci, šíria bludy konšpirátori spoza klávesnice

Kačer povedal, že cesta k mieru na Ukrajine je jednoduchá a že vojna skončí v momente, keď sa z tejto krajiny Rusko stiahne.

Na Slovensku sa v uplynulom období konali zhromaždenia za mier na Ukrajine, ktorých sa podľa slovenských médií zúčastnili hlavne ľudia sympatizujúci s Ruskom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Rastislav Káčer #vojna na Ukrajine