Gyimesi sa obul do Naďa a Káčera: Paviáni a dezolé? Je rozdiel hrať sa pred pánmi z NATO a Bruselu na vojaka a bežným životom

Piskot, pokriky aj nadávky. Tak na debate v Michalovciach privítalo niekoľko ľudí ministrov zahraničia a obrany Rastislava Káčera a Jaroslava Naďa. V hľadisku nechýbal ani poslanec György Gyimesi (OĽaNO). Podľa neho tam ministri zažili stret s tvrdou realitou. Naď hovorí o organizovanej skupinke, ktorá prišla podujatie cielene narušiť.

07.03.2023 11:20
debata (473)

„Ľudia im ukázali, aký je rozdiel medzi tým, keď sa politik pred svojimi pánmi z NATO a Bruselu hrá na vojaka a keď napokon čelí bežnému životu a skutočnej vôli ľudí,“ napísal Gyimesi na sociálnej sieti. Ministrov na debate podľa neho čakal namiesto privítania stret s realitou.

VIDEO: Pozrite si búrlivú debatu poverených ministrov Jaroslava Naďa a Rastislava Káčera na diskusii v Michalovciach o prvom roku vojny na Ukrajine.

Video

„Pohár trpezlivosti obyčajných ľudí preteká a už sa neobávajú prehovoriť, keď je ohrozovaná ich vlastná bezpečnosť. Ich hlas dokonca prekričal aj ministrovu hrozbu, pripomínajúcu komunizmus, keď poznamenal, že je rád, že sú tu, aspoň ich tváre zachytia bezpečnostné zložky. Takto to vyzerá keď sa progresívno- liberálna propaganda stretne s hnevom ľudí,“ napísal Gyimesi.

Jaroslav Naď na sociálnej sieti reagoval, že na diskusii sa „zorganizovalo asi 60 dezolé z celého Slovenska, viacerí na mol, pľuli tam, a tak. A asi 130 slušných ľudí tam prišlo podporiť zdravý rozum,“ napísal minister.

Káčer a Naď medzi ľuďmi v Michalovciach hovorili o situácii po roku od začiatku vojny Ruska proti Ukrajine. Diskutovali o doterajšej pomoci utečencom, výmene informácií a dobrých príkladoch z praxe, ako aj o možných príležitostiach pre región východného Slovenska v súvislosti s povojnovou obnovou Ukrajiny.

odkaz
Rok vojny na Ukrajine

Časť publika dávala opakovane najavo svoj nesúhlas s výrokmi oboch ministrov, že vojnou napadnutej Ukrajine treba pomáhať. Rovnako tak robili v čase, keď ministri označovali Rusko za agresora v konflikte na Ukrajine. Časť publika naopak ministrom tlieskala.

Andrej Medvecky Čítajte viac Tvrdia, že chcú mier. Ich pochody sú však hlásnou trúbou Putina

„Ukrajina má právo sa brániť a je v našom národnom záujme, aby sme Ukrajine pomáhali. Mať Rusov na našej hranici je zásadný problém pre našu bezpečnosť,“ povedal v diskusii Naď.

káčer, naď Čítajte viac Debatu ministrov narušili Putinovi sympatizanti. Káčer: Stádo paviánov a vzorka, ktorá sa chce biť

Šéf diplomacie povedal, že Slovensko je už roky terčom ruskej propagandy a dezinformačnej vojny. „Vidíme tú vzorku, ktorá je agresívna, vulgárna, zakomplexovaná, chce sa biť,“ uviedol Káčer a pokrikujúcu časť publika označil za stádo paviánov. Odkázal im tiež, že účastníci protifašistického povstania na Slovensku za druhej svetovej vojny by sa z nich povracali.

473 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Rastislav Káčer #vojna na Ukrajine #György Gyimesi