Deti učila strieľať či akože odrezávať hlavy. Z terorizmu obvinená Renáta ostáva vo väzbe

Z terorizmu obvinená Renáta D., ktorú vládny špeciál dopravil vo februári z Iraku na Slovensko, zostáva vo väzbe. Najvyšší súd potvrdil väzobný verdikt Špecializovaného trestného súdu. Rozhodnutie je právoplatné, informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

07.03.2023 19:47
debata (4)

Najvyšší súd na utorkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry i obvinenej Renáty D. „Sťažnostné námietky obvinenej senát vyhodnotil ako nedôvodné,“ priblížila hovorkyňa.

Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. Najvyšší súd rovnako ako ŠTS neakceptoval kolúznu väzbu obvinenej.

islamský štát Čítajte viac Z Nitry až do bašty Islamistov. Deti Slovenky obvinenej z terorizmu sa „hrali“ na odrezávanie hláv

Renáta D. čelí obvineniu pre obzvlášť závažný zločin založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny, obzvlášť závažný zločin vojnového bezprávia a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

K jej preprave na Slovensko došlo vo februári na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Najvyšší súd SR